Hoitokotiin vain kolmen omaiset kerralla

Kuvituskuva. Mirja Hussain mhus

Keravan hoivakodeissa, hoivaosasto Helmiinassa ja terveyskeskuksen osastoilla on kiristetty vierailukäytäntöjä.

Helmiinassa sekä Vomman ja Hopeahovin hoivakodeissa saa jatkossa vierailla vain kolmen potilaan omaiset samaan aikaan. Terveyskeskuksen osastoille otetaan yhtä aikaa vain yksi omainen potilashuonetta kohden.

Kaikkiin hoitopaikkojen potilaisiin pitäisi ensisijaisesti olla yhteydessä etänä kuten puhelimella. Omaisen ja läheisen vierailu yritetään kuitenkin tarvittaessa järjestää, kerrotaan Keravan kaupungin tiedotteessa.

Vierailijoilla on oltava kasvomaski koko tervehdyskäynnin ajan ja turvavälejä tulee noudattaa. Vierailijoita voi olla kerrallaan yksi asukasta kohden ja vierailuaika hoivakodeissa ja hoivaosastolla on korkeintaan tunti.

Vierailut järjestetään ulkona aina kun sää sallii. Jos vieras tulee sisälle, hänet ohjataan heti potilaan huoneeseen ja siellä pysytään koko vierailun ajan.

Yllätyskäynnille ei voi tulla, vaan käynnit on aina sovittava henkilökunnan kanssa etukäteen. Vierailija ei saa syöttää omaistaan.

Terveyskeskuksessa on niin ikään käytettävä koko ajan maskia. Vierailuaika on lyhyt, enintään 15 minuuttia.

Osastolle tullessa on otettava yhteys henkilökuntaan.

Mikäli vierailuvuoroa joutuu odottamaan, se olisi paras tehdä ulkona tai autossa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut