Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote sulki avoneuvolat ja ehkäisyneuvolat koronatilanteeseen vedoten – myös neuvolan ja kouluterveydenhuollon lääkärintarkastukset ovat ruuhkautuneet

Koronapandemian vuoksi Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän terveyspalvelut ovat ajoittain ruuhkautuneet ja työntekijöitä on jouduttu siirtämään väliaikaisesti toisiin työtehtäviin. Tämä on johtanut siihen, että neuvolan ja kouluterveydenhuollon lääkärintarkastukset ovat ruuhkautuneet.

Neuvolassa on priorisoitu alle 1-vuotiaiden tarkastukset sekä raskaana olevat. Ruuhkautumista on paikoitellen tullut leikki-ikäisten tarkastuksissa. Kaikki tarkastukset tullaan toteuttamaan ja leikki-ikäisiä kutsutaan tarkastukseen heti kun lääkärinvastaanottoaikoja vapautuu.

– Mikäli sinulla on huolta lapsesi kehityksestä tai muusta, ole yhteydessä terveydenhoitajaan, Keusoten tiedotteessa ohjeistetaan.

Lisäksi koronatilanteesta ja -rajoituksista johtuen Keusoten avoneuvolatoiminta ja avoin ehkäisyneuvolatoiminta on toistaiseksi keskeytetty 1.12.2020 alkaen. Toimintaa on niissä vain ajanvarauksella.

Keusote ohjeistaa, että äitiys- ja lastenneuvolan asiakas voi varata ajan lyhyelle neuvolakäynnille neuvolan puhelinpalvelusta 019 226 0128.

Ehkäisyneuvolan asiakas voi varata ajan lyhyelle avoimen ehkäisyneuvolan käynnille puhelinpalvelusta 019 226 0129.

Keusote suosittelee sote-palveluissa ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä.

– Niissä tapauksissa, joissa läsnäkäynti on välttämätön, suosittelemme paikalle tuloa vain ennakkoyhteydenoton jälkeen, ja juuri ennen sovittua aikaa, sekä seuraamaan ohjeistuksia paikan päällä, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.