Tuusulan ala-asteen oppilaat ovat suuren taiteilijan jalanjäljillä. Pekka Halosen Luminen rinne -maalaus esikuvana

Pekka Halosen Luminen rinne - innoitti 24 vesivärimaalausta Halosenniemen taidenäyttelyyn, joka avautunee tammikuussa.

Tuusulan ala-asteiden koululaiset maalasivat Pekka Halosen Luminen rinne -teoksesta omat versionsa.

Niinpä, jos tilanne sallii, tammikuussa Halosenniemessä on ensimmäistä kertaa esillä oppilaiden itsensä valitsemat 24 maalausta yhdessä 120 vuotta vanhan "Luminen rinne" - maalauksen kera.

Viime keväänä koulut saivat käyttöönsä Tuusulan brändivesivärit ja Luminen rinne -teoksen ääriviivapohjia.

Väripaletin Taivas, Luonto, Aurinko, Asfaltti, Tiili, Vesi ja Hiili kerrotaan Tuusulan kunnan lähettämässä tiedotteessa, ilmentävän kunnan uutta vuonna 2018 uudistettua brändiä ja sen värimaailmaa.

Koulut ja luokat saivat yhdessä päättää eteenpäin toimitettavat teokset ja taiteilijoina olivat 1–6.-vuosiluokkien oppilaat.

Lasten käsissä Pekka Halosen klassikkoteoksesta syntyi luovuutta tihkuvia maalauksia, joissa vuodenaikojen vaihtuminen näkyi kevään herkkyytenä, loppukesän lämpönä ja syksyn väri-ilotteluna.

– Lasten teokset ovat upeita ja uniikkeja. Klassikko on tehnyt uuden tulemisensa lasten luovissa käsissä, ihastelee pormestari Arto Lindberg teosten äärellä.

Mikäli näyttely toteutuu, Tuusulan kunta lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tammikuun 2021 Halosenniemen pääsylipputuloja vastaavan summan.

Koululaiset saavat itse päättää valittavan hyväntekeväisyyskohteen.

Taiteilijaelämää – Pekka Halosen Luminen rinne lasten silmin 1.–24.1.2021. Näyttelyn ajankohta varmistuu myöhemmin joulukuussa koronaepidemian takia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut