Katso kuvat: Tyykipuodin jouluikkunaperinne jatkunut Keravalla yhtäjaksoisesti 40 vuotta – katsottavaa on kaiken ikäisille

Nina Sarin-Seliverstov ja Katriina Manninen ovat somistaneet Tyykipuodin ikkunan jouluiseen asuun. Ikkunassa olevat koristukset muuttuvat joulukuun aikana. Anton Soinne
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keravalaisen kangaskauppa Tyykipuodin jouluikkuna lienee ennätyksellinen omalla sarallaan. Yrittäjä Nina Sarin-Seliverstovin mukaan meneillään on nimittäin 40:s vuosi peräkkäin, kun Tyykipuodin näyteikkuna on somistettu jouluisasti.

Tyykipuoti perustettiin Anttilan talon kolmanteen kerrokseen huhtikuussa 1980. Syksyllä 1981 liike muutti isompiin tiloihin rakennuksen katutasoon. Tuolloin ohi kulkeva katu tunnettiin vielä nimellä Tuusulantie ja sitä pitkin sai ajaa autolla. Myöhemmin 1980-luvulla tie muuttui kävelykaduksi ja nimi vaihtui Kauppakaareksi. Tyykipuoti on kuitenkin pysynyt

Jouluikkunan vanha käsikäyttöinen ompelukone on saatu yrittäjän isotädiltä. Anton Soinne

.

– Aluksi jouluikkunan tekemisestä vastasi äitini Leena Sarin, mutta nykyisin hänen selkänsä ei enää anna periksi tehdä tuota työtä. Minä taas olen niin hidas, että jouluikkunan on jo vuosien ajan tehnyt työntekijämme Katriina Manninen, Sarin-Seliverstov kertoo.

Jouluikkunassa on paljon erilaista ihmeteltävää. Esillä on myös monipuolisesti liikkeessä myytäviä tuotteita. Yksi asia on ollut mukana alusta asti: jouluvalot, jotka ovat Sarin-Seliverstovin isän tekemät.

Ajan henkeen sopivasti jouluikkunan kulmassa istuvalla joulutontulla on kasvoillaan kangasmaski.

– Tonttu on vanha mallinukke, joka saatiin liikeeseen 15-vuotislahjana. Se on vähän hankala, koska sen silmät ovat vahvasti meikatut ja koska se on istuvassa asennossa.

Meikattu joulutonttu on sonnustautunut ajan hengen mukaisesti punaiseen kangasmaskiin. Anton Soinne

Jouluikkunassa on Sarin-Seliverstovin mukaan aina lapsille jotain katsottavaa. Toistuvia koristuksia ovat jouluseimi, kynttilät ja lumiukot. Ikkuna elää ja muuttuu koko ajan jouluun asti. Esimerkiksi itsenäisyyspäivänä ikkunassa on erilaisia sinivalkoisia elementtejä.

– Vuosien varrella olemme saaneet paljon kiittävää palautetta ihmisiltä, jotka käyvät katsomassa ikkunaamme, Sarin-Seliverstov selvittää.

Anttilan talossa on tänä vuonna muutakin jouluista katseltavaa. Entisen Anttilan tavaratalon ikkunoita ovat keravalaiset yhdistykset ja yhteisöt somistaneet jouluisaan asuun. Kannattaa siis jalkautua kävelykadulle ja virittäytyä joulun tunnelmiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut