Koronatilanne pidensi hoitojonoja: Husissa yli 4 000 potilasta odottanut laittoman kauan – Joulusta voi tulla koronapotilaiden hoidossa vaikea

Kuviossa siniset ja punainen väri kuvaavat sitä, miten pitkään hoitoon päässyt potilas on odottanut ennen kuin on saanut hoitoa. Kuvakaappaus Husin tiedotustilaisuudesta. Kuvakaappaus

Minna Harmaala

Koronaepidemia on pahentanut hoitojonoja kiireettömään hoitoon, kertoi toimitusjohtaja Juha Tuominen Husin tiedotustilaisuudessa puolilta päivin.

Tuhannet potilaat ovat joutuneet odottamaan hoitoa pitempään kuin laki sallii. Pahimmillaan kiireettömässä hoidossa olevista 7 000 oli odottanut pitempään kuin puoli vuotta.

– Vielä on tilanne, että yli kuusi kuukautta odottaneiden määrä on yli 4 000:ssa. Suurin osa näistä on leikkauksia. Tuominen kertoi.

Kuvakaappaus Husin tiedotustilaisuudesta. Kuvakaappaus

Koronapotilaita Hus-sairaaloissa on tällä hetkellä 60, heistä teho-osastolla 9.

Tuomisen mukaan tehohoidon kapasiteettiin vaikuttaa erityisesti henkilökunnan määrä: yksi tehohoitopotilas vaatii käytännössä viisi työntekijää.

Tuominen ennakoi, että joulusta voi tulla vaikea, jos koronatartunnat edelleen lisääntyvät, sillä joulun tienoilla henkilöstöä on normaalia vähemmän töissä lomien vuoksi.

Muokattu 4.12.2020 kello 13.03: Lisätty tieto, että joulusta voi tulla vaikea.

Hus: Kaksi joukkuelajia erottuu harrastusten koronavaarallisimpina – Joukkoaltistumisia on tullut myös tilanteissa, joita on pyydetty välttämään

THL:n ylilääkäri koronatilanteesta: "Emme ole onnistuneet kääntämään kehityskulkua"

Potilaiden luona vierailut päättyvät tänään Helsingin ja Uudenmaan sairaaloissa – "Toivomme että vierailut voidaan sallia jouluna"

THL: Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ei pitäisi järjestää missään Suomessa – Yle: Jääkiekon SM-liiga ei voi jatkaa

Joko sinulla kilahti? Lyhyestä virsi kaunis – suomalaisille lähetettävää koronatekstaria ei ole pituudella pilattu

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut