Keravan Energia selvittää raskaan liikenteen päästöjen pienentämistä Keravan alueella – tavoitteena kaasutankkausasema

Arkistokuva. Anton Soinne

Keravan Energia selvittää keinoja raskaan liikenteen päästöjen pienentämiseksi Keravan alueella. Selvityksessä kartoitetaan mahdollisuuksia hyödyntää maakaasua sekä biokaasua liikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Yhtiön mukaan liikenteen päästöjä voidaan pienentää maakaasulla noin 20 prosenttia ja biokaasulla yli 85 prosenttia.

Keravan Energian tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaasutankkausasema, joka auttaa alueella toimivien tai sen läpikulkevien kuljetusyhtiöiden siirtymistä kustannustehokkaasti liikennekaasun ja biokaasun käyttäjiksi.

– Hanke kumpuaa omistajamme Keravan kaupungin tavoitteesta vähentää energiantuotannon ja liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Energiantuotannon päästöjen vähentämiseksi olemme tehneet viime vuosina merkittäviä investointeja, joten nyt on aika tarkastella keinoja liikenteen päästöjen pienentämiseen. Vuonna 2015 tieliikenteen osuus CO2-päästöistä Keravalla oli 43 prosenttia, joten konkreettisia tekoja päästöjen vähentämiseksi tarvitaan, sanoo kommentoi Keravan Energian Oy:n teknologiajohtaja Sami Kotimäki tiedotteessa.

Selvitystä Keravan energia tekee yhteistyössä Wega Groupin kanssa, jolla on kokemusta energiaprojekteista ja energiahankinnasta.

– Projektimme Keravan Energian kanssa on käynnistynyt hyvällä sykkeellä ja odotamme innolla yhteistyötä liikenteen päästöjen vähentämisessä Keravan seudulla, sanoo Wegan operatiivinen johtaja Toni Hemminki.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut