Jopa 100 tyhjää tölkkiä ja muovipulloa voi kaataa kerralla automaattiin – Keravan K-Citymarketissa Keski-Uudenmaan ensimmäinen Tomra R1-pullonpalautuslaite

Keravan K-Citymarketin kauppias Jarmo Taruvuori kertoo, että pullonpalautuksen tekniikka on kehittynyt koko ajan paremmaksi. Asiakas Jussi Viitala kaataa kassillisen pulloja uuteen koneeseen, joka lajittelee ne kertakaadolla. Sauvo Jylhä

Tanja-Elina Niemi

Keravalaiset kuluttajat saivat jouluksi ihan uutta, edistyksellistä tekniikkaa, kun Tomra Ri -pullonpalautusautomaatti otettiin käyttöön Keravan K-Citymarketissa, ensimmäisenä kauppana Keski-Uudellamaalla.

Koko Suomessa näitä laitteita on vuoden loppuun mennessä asennettu 14 myymälään.

Keravalla asiakkaiden vastaanotto on ollut myönteistä.

– Kyllä tämä on otettu erittäin positiivisesti vastaan, sanoo kauppias Jarmo Taruvuori Keravan Citymarketista.

Perinteinen pullonpalautusautomaatti säilyy K-Citymarketissa Keravalla uuden laitteen rinnalla.

– Tämä lisää kapasiteettia, sanoo Taruvuori lisäten, että uusi laite on iso askel eteenpäin ja suorastaan jonkinlainen vallankumous.

Hän kertoo, että pullonpalautuksen tekniikka on kehittynyt koko ajan paremmaksi, mutta tämä innovaatio on omaa luokkaansa.

Viime vuonna palautettiin 1,9 miljardia juomapakkausta.

kauppias Jarmo Taruvuori . Sauvo Jylhä

Kauppiaan mukaan automaattiin voi kerralla kaataa jopa sata tölkkiä ja muovipulloa.

TOMRA OY:N tiedotteen mukaan uusi automaatti on selkeästi kasvattanut pullonpalautusmääriä niissä myymälöissä, joissa laite on otettu käyttöön ja että joissakin tapauksissa määrät ovat jopa yli tuplaantuneet.

Uusia laiteasennuksia tehdään viikoittain ja kysyntä on yrityksen mukaan kova.

– Tomra R1:stä on selkeästi tullut uusi standardi. Automaattia on kutsuttu suursyömäriksi ja pullonpalautuksen pesukoneeksi, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Harvoin teknologisiin innovaatioihin suhtaudutaan näin intohimolla, sanoo Tomra Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti yrityksen tiedotteessa.

UUDEN laitteen ohje on helppo: luukku avataan ja kaadetaan tölkit ja muovipullot laitteeseen, jonka jälkeen luukku suljetaan. Laite laskee ja lajittelee muovipullot ja tölkit. Sen jälkeen otetaan kuitti ja jatketaan ostoksille tai kassalle. Lasipulloja Tomra R1 -laitteeseen ei voi kuitenkaan laittaa.

Kierrätys on Suomessa tuttua: viime vuonna palautettiin 1,9 miljardia juomapakkausta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut