Seppele laskettiin Sibeliuksen patsaalle tiistaina auringonpaisteessa

Kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Ulla-Mari Karhu lukevat seppelnauhoja. Kari J. Hietala

Jean Sibeliuksen syntymäpäivää ja suomalaisen musiikin päivää juhlistettiin tiistaina 8. joulukuuta poikkeuksellisesti koronaepidemiasta johtuen.

Perinteisiä kunnianosoituksia Sibeliuksen haudalla ei voitu järjestää, koska Ainolan portit oli suljettuna. Samoin Lions Club Jean Sibeliuksen vuodesta 1987 lähtien järjestämä Sibelius-soihtukulkue peruttiin.

Juhlallinen seppeleen laskutilaisuus järjestettiin kuitenkin Erkki Erosen veistämän säveltäjämestari Jean Sibeliuksen näköispatsaalla Järvenpää-talon vieressä.

Patsaalle laskettiin Järvenpään kaupungin ja Järvenpään Sibelius-seuran seppele ja Lions Club Järvenpää/Jean Sibeliuksen kukkalaite.

Seppeleen laskivat kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Ulla-Mari Karhu.

Kukkavihon laskivat Lions presidentti Erkki Tolonen ja sihteeri Hannu Sahanen.

Lions Clubin lippuvartiossa olivat Tapani Rahko ja Armo Puustinen. Pieni joukko yleisöä oli läsnä auringonpaisteisessa tilaisuudessa

Kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen totesi lyhyessä puheessaan, että Jean Sibeliuksen merkitystä Järvenpäälle ei voi liikaa korostaa. Järvenpäässä Sibelius sävelsi suurimman osan tuotannostaan ja asui Ainolassa vuodesta 1904 aikana kuolemaansa 1957 saakka.

Naukkarinen kiitti Lions Club Jean Sibeliusta syntymäpäivän huomioimisen perinteen jatkamisesta tänä poikkeuksellisena aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut