Apteekin väki rakensi ihastuttavan jouluikkunan Järvenpäässä: "Ensimmäinen mutta ei varmasti viimeinen kerta" – katso kuvat

Proviisori Anu Sjöstedt-Alangon mukaan jouluikkunasta on tullut kiitoksia asiakkailta. Anton Soinne
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Korona-aika on saanut luovuuden kukoistamaan keskiuusmaalaisissa kivijalkaliikkeissä. Monessa yrityksessä on etsitty uusia keinoja ihmisten ilahduttamiseen.

K-Citymarketin yhteydessä toimivan Järvenpään 2. apteekin henkilökunta keksi koristella apteekin ikkunan jouluiseen asuun.

Ikkunaan on rakennettu talvinen maisema, jonka näkyvin elementti on yksityiskohtainen pienoismalli idyllisestä kaupungista. Lumisen kukkulan päällä olevaan kaupunkiin johtaa tie, jonka varrella on muun muassa joulupukin kojuja, suloisia eläimiä, lumiukko ja pieniä valoja.

Kaiken yllä, tummanpuhuvalla taivaalla näkymää valaisee iso joulun tähti.

– Idea tähän jouluikkunaan tuli henkilökunnalta ja apteekkari lähti siihen mukaan. Ajattelimme keksiä jotain mukavaa, kun ajat ovat nyt tällaisia. Tämä on ensimmäinen mutta ei varmasti viimeinen kerta, kun meillä on jouluikkuna. Ajattelimme tehdä tästä perinteen, kertoo apteekin proviisori Anu Sjöstedt-Alanko.

Jouluikkunan lumimaisemassa riittää yksityiskohtia tarkasteltavaksi. Anton Soinne

Jouluikkuna suunniteltiin huolellisesti etukäteen, ja lopulliseen rakentamiseen meni Sjöstedt-Alangon mukaan vain parisen tuntia.

Minimaiseman lumikinokset on muotoiltu vanusta, ja koristeltu kiteillä, joita ei ole valmistettu apteekin takahuoneessa, vaan ne on hankittu askartelukaupasta.

– Muutenkin kaikki esineet on ostettu lähialueelta.

Jouluinen maisema apteekin ikkunassa on asiakkaiden ja ohikulkijoiden ilona näillä näkymin loppiaiseen saakka.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut