Tuusulan superjoululahja kansalaisille – Vain elämää -ohjelman tähti Stig laulaa jouluun valmistautuvassa Halosenniemessä

Tässä Stig esiintyy lavalla. Tuusulassa hänet nähdään virtuaalimuseossa. Merja Männikkö

Jouko Tuomas-Kettunen

Vain elämää -ohjelman kautta myös suurelle yleisölle tutuksi tullut Stig laulaa jouluun valmistautuvassa Halosenniemen museossa.

Asiasta kertoi Tuusulan kunta tiedotteessaan.

Kyseessä on artistin esiintyminen Halosenniemen pohjalta laaditussa HALO Avoin Ateljee -virtuaalimuseossa, jonka Tuusulan kunta avasi tämän vuoden kesäkuussa.

Tuusula muistuttaa, miten sosiaalisessa mediassa on 14.12. alkaen ollut nähtävissä arvoituksellisia mainoksia, joissa partaan pukeutunut artisti kutsuu musiikkiesityksen ja Halosenniemen teosten pariin.

Kunnan mukaan usea kävijä onkin löytänyt jo paikalle virtuaalimuseoon.

– Uudet ja vanhat kävijät ovat lämpimästi tervetulleita! Stigin esiintymisen myötä haluamme toivottaa kaikille hyvää joulun odotusta, pormestari Arto Lindberg sanoo tiedotteessa.

– Tällä hetkellä voimme ottaa vastaan vieraita Halosenniemessä virtuaalisesti. Toivomme, että koronavirusepidemian hellittäessä saamme tarjota yleisölle kulttuurielämyksiä ihan paikan päällä Tuusulanjärven maisemissa

Tuusulan HALO Avoin Ateljeessa voi tutustua tällä hetkellä Pekka Halosen (1865−1933) valikoituihin teoksiin.

Käytännössä HALOon pääsee menemällä älylaitteella ilmoitettuun osoitteeseen tai lukemalla QR-koodin. Ateljeessa voi vierailla vaikka kotisohvalta käsin kellonaikaan katsomatta.

− Tuusulan kunnan mielestä AR-ateljee on luonteva osa kulttuurin Tuusulan tarjontaa. Olemme kunta, joka on tunnettu Tuusulan Rantatien perinnöstä ja kultakauden taiteilijoista – mutta myös siitä, että kunnassamme taide elää tässä päivässä, pormestari toteaa kunnan tiedotteessa.

– AR-museo ja Stig ilmentävät monin tavoin sitä kirjoa, mitä kulttuuri ja taide voivat tänä päivänä olla. Korona-aikana tämä on myös yksi tapa palvella ihmisiä ilman fyysistä kontaktia.

Näin pääset HALO Avoin Ateljeehen: elamisentaidetta.fi/halo. Näyttely on avoinna ympäri vuorokauden.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut