Siskot ja Simot palkittiin – yhdistyksen kauppa-apu valittiin tämän vuoden turvallisuusteoksi

Siskojen ja Simojen vapaaehtoiset tekivät lähes 900 kauppareissua Uudellamaalla maalis–elokuussa. Jaakko Avikainen

Vuoden turvallisuusteko 2020 -palkinto on myönnetty Siskojen ja Simojen kauppa-avulle. Palkinnon myönsi Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä yli 25 turvallisuusalan organisaation kanssa.

Palkinnolla sen myöntänyt raati haluaa osoittaa huomiota ja tunnustusta korona-ajan poikkeusoloissa syntyneelle kansalaistoiminnalle. Siskot ja Simot käynnisti maaliskuun puolivälissä kauppa- ja apteekkiavun seitsemällä paikkakunnalla Uudellamaalla. Vapaaehtoista apua annettiin 70 vuotta täyttäneille ja muille koronan riskiryhmiin kuuluville. Yhteisön vapaaehtoiset tekivät kevään ja kesän aikana lähes 900 kauppa- ja apteekkireissua, joilla turvattiin lääkkeiden ja ruoan toimitus kotiovelle.

– Yhteisön ketterästi organisoima vapaaehtoistoiminta auttoi avun saajia selviämään poikkeusolojen rajoituksista, raati perustelee palkitsemista. Vapaaehtoinen kauppa-apu sai runsaasti kiitosta sujuvuudestaan ja luotettavuudestaan sekä avun saajilta että antajilta.

Vuoden turvallisuusteko -palkinto jaetaan henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on yllättänyt positiivisella turvallisuuteen liittyvällä päätöksellä tai teolla. Palkinto voidaan myös antaa epäitsekkäästä ja rohkeasta toiminnasta vaara- tai onnettomuustilanteessa.

– Arvostamme palkintoa suuresti ja otamme sen vastaan kiitollisuudella. Tiedostamme samalla edustavamme koko laajaa vapaaehtoisten toimijoiden kenttää, joka tuli yhteiskunnan ja riskiryhmiin kuuluvien avuksi korona-ajan poikkeusoloissa, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Finnish Security Awards -palkintoja jaettiin kaikkiaan 11 kategoriassa. Kussakin niistä palkinnon saajan valitsi ammattilaisista koostuva raati.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut