Kansanedustaja Heikki Vestman vaatii tierahaa Uudellemaalle – "Maasturiko ihmisten pitäisi hankkia töihin päästäkseen!"

Kuvituskuva. Klaus Nurmi

Kansanedustaja Heikki Vestman (kok.) Sipoosta vaatii talousarvioaloitteissaan tierahaa Uudellemaalle.

– Yksi Uudenmaan vaarallisimmista liittymäalueista on Lahdenväylän, Kehä ykkösen ja Porvoonväylän liittymä.

Vestmanin mielestä liikenteen tuominen Porvoonväylältä yhdellä kaistalla Lahdenväylälle, sekä Porvoonväylältä ja Lahdenväylältä edelleen Kehä I:lle on merkittävä liikenneturvallisuusriski ja aiheuttaa joka päivä ruuhkia kummallakin moottoritiellä.

– Liittymäsumppu on suoranainen liikennesuunnittelun kukkanen. Liikenne sakkaa yllättäen moottoritiellä ja ryhmittyminen Lahdenväylälle on vaikeaa Kehä ykköselle risteävän liikenteen vuoksi. Pelti kolisee jatkuvasti ja usein myös hengenvaarallisesti.

Vestmanin mukaan kasvaneita liikennemääriä ei ole osattu ottaa huomioon liittymäsuunnittelussa, mutta hänellä on esittää ongelmaan ratkaisu.

– Ratkaisu on Porvoonväylän liittymän lisäkaista ja kaistan jatkaminen Lahdenväylällä Kehä ykköselle asti. Myös Kehä ykköseltä länteen vievälle rampille tarvitaan toinen kaista, joka tulee ulottaa Kehällä riittävän pitkälle.

Vestman harmittelee, ettei aloite saanut tukea eduskunnan valtionvarainvaliokunnassa. Hänen näkemyksensä on, että Uusimaa jää jalkoihin, kun valtion tierahoja jaetaan.

– Kuntien pääväylät ovat Uudellamaallakin valtaosin valtion teitä, joilla liikennemäärät ovat kasvaneet merkittävästi Uudenmaan kasvun myötä. Silti liikennesuoritteiden ja kulutuksen määrä ei valtion uudelleenpäällystysrahojen jaossa näy, vaan rahaa jaetaan vahvasti kilometriperusteisesti. Tähän on saatava muutos.

Vestman toteaa, että syvät kuopat, railot, halkeamat ja murenevat tiet ovat iso liikenneturvallisuusriski; lisäksi ne rikkovat autot.

– Tiet ovat paikoin kuin perunapeltoja. Maasturiko ihmisten pitäisi hankkia töihin päästäkseen!

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut