Raidekaluston asentajista kova pula – Keuda ja VR:n tytäryhtiö aloittavat yhteistyön

VR FleetCare tarjoaa raideliikennekaluston viankorjaus-, huolto- ja elinkaaripalveluita. Ari Peltonen

Keuda ja VR FleetCare aloittavat ensi vuonna koulutusyhteistyön, jonka tavoitteena on kouluttaa yhtiölle uusia raidekaluston asentajia.

– Tällä hetkellä koronapandemia vaikuttaa merkittävästi matkustusmääriin, mutta uskomme, että raideliikenne kasvaa tulevaisuudessa, VR Groupin tytäryhtiön VR Fleet Caren toimitusjohtaja Kimmo Soini sanoo.

Tulevaisuuden näkymien lisäksi yhtiön nykyisiä asentajia eläköityy runsaasti ja myös heidän tilalleen tarvitaan uutta henkilöstöä.

VR Fleet Caren kunnossapitopäällikön Petri Seppälän mukaan osaavia asentajia on ollut viime vuosina vaikea rekrytoida varsinkin pääkaupunkiseudulla.

– Siksi uudenlainen koulutusmalli, josta valmistutaan suoraan kunnossapidon ammattilaiseksi, tulee tarpeeseen, Seppälä lisää.

Raideliikenteen kunnossapidon koulutus sisällytetään osaksi sähkö- ja automaatioalan tutkintoa.

– Koulutukseen valittavat opiskelijat pääsevät opiskelemaan raideliikennealaa työvaltaisesti siten, että teoriaa ja käytännön kunnossapidon tekemistä yhdistellään, Keudan koulutusjohtaja Arto Lehtola selvittää.

Lehtolan mukaan opiskelijoiden aiempi osaaminen huomioidaan opinnoissa ja jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

– Tämän suunnitelman avulla heidän ammatillinen osaamispankkinsa täydentyy suunnitellusti niin, että se vastaa tulevaisuuden tarpeita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut