Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatestiin pääsee myös joulunpyhinä – yksi oire riittää

Husin koronavirusnäytteenottopisteiden verkosto palvelee Uudellamaalla alueellisesti kattavasti ja laajoin aukioloajoin myös pyhäpäivinä. Koronavirustestiin kannattaa hakeutua välittömästi myös joulunpyhien aikaan, jos saa koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kerrotaan Husin tiedotteessa. Testiin on syytä mennä, jos on akuutti hengitystieinfektio. Yksikin oire seuraavista riittää testiin hakeutumiselle: kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys. Testiin on syytä hakeutua myös, jos on ripuli tai vatsakipu ilman muuta selkeää syytä.

Uudenmaan asukkaat voivat varata ajan koronatestiin itsepalveluna Koronabotista osoitteesta koronabotti.hus.fi, botin kautta voi varata ajan myös alle 16-vuotiaalle lapselle. Helsinkiläisten ajanvarauskanava on Omaolo-palvelu. Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Puhelimitse ajan koronatestiin voi varata kuntien koronaneuvontapuhelimista tai kunnan ohjeiden mukaan terveysasemalta.

Uudellamaalla oleskelevat ulkopaikkakuntalaiset voivat hakeutua testiin puhelinpalveluiden kautta. Samoin muualla Suomessa matkustavat Uudenmaan asukkaat voivat hakeutua testiin oleskelupaikkakunnan koronaneuvontapuhelimeen soittamalla. Husin koronavirustestaus on aina maksutonta ja tulokset saapuvat nopeasti tekstiviestitse.