Järvenpään kaupunki kutsuu kaupunkilaiset juhlistamaan alkavaa Järvenpää 70 -juhlavuotta suuntaamalla valoa uudenvuodenaattona taivaalle

Järvenpään kaupunki kutsuu kaupunkilaiset juhlistamaan tulevaa Järvenpää 70. juhlavuotta suuntaamalla taskulamput ja kynttilät taivasta kohti torstaina 31.12. kello 19. Anton Soinne

Rajoitusten vuoksi Järvenpään kaupunki ei tänä vuonna voi järjestää perinteistä uudenvuoden ilotulitusta.

Sen sijaan kaupunki kutsuu kaikki järvenpääläiset juhlistamaan tulevaa Järvenpää 70 -juhlavuotta ottamalla esiin taskulamput, lyhdyt, kynttilät ja muut valonlähteet ja osoittamalla ne kohti taivasta uudenvuodenaattona 31.12. kello 19.

"Näytetään yhdessä toisillemme, että olemme kaikki edelleen täällä. Turvallisella etäisyydellä, mutta valmiina auttamaan ja antamaan valoa. Tämä valomeri on erinomainen tapa aloittaa kaupunkimme juhlavuosi". kirjoittaa kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen kaikkiin järvenpääläiskoteihin jouluaaton aattona toimitetussa kutsukirjeessä.

Yhdessä synnyttämä valomeri kuvataan taivaalta käsin.

Järvenpääläisten valaisemasta kaupungista lähetetään kuvaa suorana Järvenpään Youtube-kanavalla: Järvenpään kaupunki – YouTube. Ennen sitä voi kello 18.50 kanavalta kuunnella kaupunginjohtajan Olli Naukkarisen uudenvuoden tervehdyksen.

Järvenpäätä kuvataan laajasti ilmasta käsin noin 10 minuutin ajan.

Kolmesta neljän dronen on suunniteltu lähettävän ja tallentavan kuvaa niin keskustasta, pohjoisesta, keskisestä kuin eteläisestäkin Järvenpäästä.

Kuvaamiselle on säävaraus eli sateen sattuessa kuvaaminen valitettavasti peruuntuu.

Tapahtumaan haastetaan mukaan myös yritykset, taloyhtiöt, asukasyhdistykset ja naapurustot tekemään erilaisia valoinstallaatioita.

Tapahtumaan voi siis osallistua omalta kotipihalta koronaturvallisesti.

Kaupunki toivoo, että kaupunkilaiset julkaisevat omista Valoa ja onnea -hetkistään Instagramissa kuvia tai videoita mainiten @cityofjarvenpaa ja #järvenpää70.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut