Rajoitukset jatkuvat Keusoten alueella tammikuun loppuun

Voimassa olevat koronarajoitukset ja -suositukset jatkuvat Keusoten alueella tammikuun loppuun, tiedotti Keusote uudenvuodenaattona. Riitta Ketola

Uudenmaan alueen koronavirusepidemian hillitsemiseksi Keusote on antanut uudenvuodenaattona päivitetyt ohjeet koronasuositusten ja rajoitusten jatkamisesta Keusoten alueella.

Alueen koronatartuntojen ilmaantuvuus on viimeisen kahden viikon aikana 48/100 000. Tartunnat ovat Keusoten alueella laskusuunnassa, mutta edelleen alue täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit ja on leviämisvaiheen kynnyksellä.

Merkittävä osa todetuista koronavirustartunnoista ei ole jäljitettävissä, jonka vuoksi rajoituksia edelleen kohdennetaan laajasti eri tilanteisiin, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen.

Keusoten alueella pidetään nykyiset koronasuositukset ja -rajoitukset ennallaan 31.1. asti, paitsi Keusote suosittelee siirtymään etäopetuksesta osittaiseen etäopetukseen lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa 7.1. alkaen.

Ulkojääkenttien rajoituksista päätetään 5.1., muilta osin suositusten ja rajoitusten jatkosta tulee tietoa ennen 31.1. sekä aina tarvittaessa, kun tilanne muuttuu.

Yleinen maskisuositus jatkuu Keusoten alueella edelleen. Vahva maskin käytön suositus koskee kaikkia sisätiloja kodin ulkopuolella.

Ruoka- ja kahvitauot työpaikoilla tulee toteuttaa porrastaen, jotta vältetään työntekijöiden altistumista ja kotikaranteeniin joutumista.

Keusote suosittaa, että yksityistilaisuuksia ei pidetä eikä niihin osallistuta 31.1. saakka. Poikkeuksena suositukseen ovat muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää (enintään 10 henkilöä).

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Määräys on voimassa 10.1. saakka.

Organisoidun harrastustoiminnan (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytystä sisätiloissa ja yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa myös ulkona jatketaan.

Yli 20-vuotiaiden harrastusvuoroja ulkokentillä ei pidetä. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä.

Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kuntalaisten käytössä. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.

Koululiikunnan toteuttamista jatketaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa.

Keusote suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia, jotka ovat voimassa toistaiseksi 31.1. saakka.

Keusote suosittelee siirtymään etäopetuksesta osittaiseen etäopetukseen lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa 7.1. alkaen.

Aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaassa sivistystyössä ja aikuisten perusopetuksessa etäopetusta jatketaan 10.1. asti ja tilannetta arvioidaan 5.1. uudelleen.

Maskien käyttösuositusten, etätyön korostamisen ja erilaisia sisätiloja koskevien rajoitusten osalta tilanne jatkuu tammikuun ajan ennallaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut