Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella kiireinen uudenvuoden yö: Tuusulassa sammutettiin rakennuspaloa useita tunteja – illan ja yön aikana yhteensä 22 tehtävää

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen vuodenvaihde oli kiireinen. Töitä teettivät varsinkin ilotulitteet, mutta myös lumisateen heikentämän ajokelin aiheuttamat tieliikenneonnettomuudet.

Päivystävä palomestari Juha Virolainen kertoo, että uudenvuoden illan ja yön aikana pelastuslaitoksen kahdeksan kunnan alueella oli yhteensä 22 tehtävää, joista 11 arvioitiin liittyvän ilotulitteisiin.

– Tehtäviä oli aika tasaisesti koko alueella. Uudenvuoden yöhön oli varauduttu kohottamalla valmiustilaa. Sopimuspalokuntiakin oli valmiudessa.

Sammutustehtäviä oli yhteensä 12, joista pahin oli heti puolen yön jälkeen Tuusulan Nummenharjun alueella syttynyt rakennuspalo. Hätäkeskus sai tiedon suuresta rakennuspalosta kello 0.07.

– Kaksikerroksinen rivitalo syttyi palamaan mopoautosta. Palo levisi rakennuksen seinään ja yläpohjaan, mutta ei onneksi sisälle asuntoihin. Tässä auttoi pelastuslaitoksen oikeaoppinen toiminta, Virolainen selvittää.

Tapauksessa vältyttiin myös henkilövahingoilta. Sammutus- ja raivaustyöt Tuusulassa kestivät useita tunteja ja paikalla oli peräti 18 pelastuslaitoksen yksikköä.

Juha Virolainen ei kommentoi, oliko ilotulitteilla mahdollisesti osuutta tulipalon syttymiseen.

– Poliisi tutkii syttymissyytä. Pelastuslaitoksen tehtävä ei ole ottaa asiaan kantaa, mutta eiväthän mopoautot yleensä itsekseen syty, hän huomauttaa.

Mäntsälässä syttyi kello 23:n aikoihin pieni palo autiotalossa, kun talon ikkunasta oli ammuttu sen sisään ilotulite.

Tieliikenneonnettomuuksia sattui illan ja yön aikana yhteensä seitsemän kappaletta koko pelastuslaitoksen alueella. Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin, eikä huono ajokeli selittänyt kaikkia tapauksia.

– Jonkin verran holtitonta ajamista oli. Poliisi tutkii näitä tapauksia, Juha Virolainen kertoo.

Yleisesti ottaen koronarajoitukset ja kuntien ilotulitusten perumiset rauhoittivat uudenvuoden juhlintaa, eikä ihmisiä ollut katukuvassa yhtä paljon kuin tavallisesti.

– Sanotaan näin, että on niitä ollut kiireisempiäkin vuodenvaihteita, Juha Virolainen päättää.