Itä-Uudenmaan poliisilla hyvin vilkas vuodenvaihde ja reilut 300 tehtävää – kotihälytyksiä paljon, päihteet mukana useissa tapauksissa

Poliisilla oli vuodenvaihteessa yli 300 tehtävää Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Kuvituskuva. Harri Teitto

Oskari Lehto

Vuodenvaihde työllisti poliisia käytännössä normaaliin tapaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella, vaikka koronarajoitukset vähensivät julkisilla paikoilla liikkuvien ja ravintoloihin suuntaavien juhlijoiden määrää.

Komisario Olavi Merihaara poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kuvailee vuodenvaihdetta hyvin vilkkaaksi.

Itä-Uudenmaan poliisilla on ollut vuodenvaihteen molemmin puolin yhteensä reilut 300 tehtävää, joista karkeasti noin puolet on ollut Vantaan kaupungin alueella ja loput laitoksen alueella olevissa 14:ssä muussa kunnassa. Tehtäviä oli tavallista enemmän kodeissa.

– Korona-ajan ilmiö on ollut, että tehtävät menevät usein yksityiselle alueelle. Nyt kotihälytyksiä oli noin 65. Henkeen ja terveyteen kohdistuvia tehtäviä eli muun muassa mielenterveysongelmaisiin ja päihtyneisiin henkilöihin liittyviä tehtäviä oli noin 160, Merihaara valottaa.

Poliisi jalkautui vuoden vaihtuessa paikkoihin, joissa yleensä kokoontuu paljon ihmisiä. Olavi Merihaaran mukaan ihmisjoukkoja ei tällä kertaa varsinaisesti tarvinnut hajottaa, vaikka varsinkin nuorisoa oli muun muassa Vantaalla paljon koolla.

Päihteet olivat vahvasti mukana tehtävissä, ja jonkin verran havaittiin väärinkäytöksiä ilotulitteiden kanssa. Tulitteita ammuttiin kädestä sekä päin ihmisiä ja rakennuksia.

– Ilotulitteita väärinkäyttöön puututtiin, kuten myös tilanteisiin, joissa tulittajat eivät käyttäneet asianmukaisia suojavälineitä. Jos suojavälineitä ei ollut ollenkaan saatavilla, ilotulitteita takavarikoitiin.

Myös useita rattijuoppoja saatiin kiinni poliisilaitoksen alueella uudenvuoden molemmin puolin. Olavi Merihaaran mukaan määrät olivat tavanomaista tasoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut