Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henkilöauto kiiti 191km/h Lahdenväylää Keravalla ja väkivaltarikos Vantaalla – poliisia työllistivät myös kotihälytystehtävät ja rattijuopumukset

Viime viikko oli poliisin tehtävien määrän osalta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella melko vilkas. Poliisia työllistivät muun muassa kotihälytystehtävät ja rattijuopumukset.

– Uudenvuoden aattoyö oli perinteiseen tapaan myös kiireinen ja tehtäviä välitettiin poliisille vuorokauden aikana yli 300, kertoo komisario Harri Vihola.

– Poliisin partiot valvoivat vuoden vaihtuessa poliisilaitoksen alueen yleistä järjestystä ja turvallisuutta ja jalkautuivat aktiivisesti suosituissa kokoontumispaikoissa ja taajamissa. Partiot valvoivat erityisesti koronarajoitusten noudattamista, ilotulitteiden turvallista käyttöä ja nuorten päihteiden käyttöä, Vihola jatkaa.

Liikennepoliisin partiot osallistuivat uudenvuoden yönä poliisilaitoksen alueen valvontaan yhdessä kenttäpartioiden ja ennalta estävän toiminnan partioiden kanssa. Etelään satanut lumipeite madalsi jonkin verran keskinopeuksia liikenteessä.

– Lumen tulo ei hillinnyt kuitenkaan kaikkien kaasujalkaa. Viikonloppuna Lahdenväylällä Keravalla mitattiin satasen talvinopeusrajoitusalueella henkilöautolle nopeudeksi 191 km/h, kertoo komisario Asko Sartanen.

Hieman alhaisempia ylinopeuksia mitattiin eri puolilla poliisilaitoksen toiminta-aluetta kuusi tapausta. Näissä tapauksissa kuljettajia epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan.

– Liikennepoliisin partiot paljastivat myös kaksi epäiltyä rattijuopumustapausta, katsastamattomia autoja ja ajo-oikeudettomia kuljettajia, Sartanen jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Länsi-Vantaalla, Myyrmäen alueella, perjantaina 1.1.2021 tapahtunutta epäiltyä väkivaltarikosta.

– Hätäkeskukseen noin kello 22 aikaan tulleen ilmoituksen mukaan on syytä epäillä, että miestä on puukotettu keskivartalon alueelle, mahdollisesti Uomarinne 2 -osoitteessa sijaitsevan kioskin läheisyydessä, kertoo rikoskomisario Timo Luoto Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi pyytää tapahtumaan liittyviä havaintoja, jotka voi ilmoittaa vihjepuhelinnumeroon 0295 413 636 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

– Tapausta tukitaan tällä hetkellä rikosnimikkeellä tapon yritys, Luoto jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.