Näköislehdessä tänään: Muistathan harjoittaa lukutaitoasi? Monella suomalaisella tämä tärkeä taito on kehnolla tolalla

Lukutaito: Käytännössä kaikki suomalaislapset oppivat lukemaan viimeistään ensimmäisen luokan aikana. Lukutaito ei kuitenkaan pysy hyvänä, ellei sitä harjoita.

– Vuonna 2012 julkaistun kansainvälisen selvityksen mukaan yksitoista prosenttia 16–65-vuotiaista suomalaisista oli heikkoja lukijoita. Heistä kolmella prosentilla oli erittäin heikot taidot, sanoo Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen professori Marja-Kristiina Lerkkanen.

Uutiset: Lapsikaappaukset Suomesta ulkomaille ovat lisääntyneet viime vuosina. Yhden isän piina alkoi, kun ex-puoliso kaappasi yhteisen pojan Pohjois-Afrikkaan vuonna 2012. Helsingin poliisi tutkii tapausta edelleen. Etsintäkuulutettua äitiä epäillään törkeästä vapaudenriistosta.

Viihde: Nykyisin Satulinnana tunnettu Hirvensalmen entinen kunnalliskoti on tullut koko Suomen tietoisuuteen Vain elämää -sarjasta. Tähdet arvostavat Satulinnan rauhaa ja sitä, että Satulinnan tapahtumat myös jäävät sinne.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut