Frisbeegolfista voi nauttia talvellakin kun huomio pienet muutokset. Lemmenlaakson radalla pelaajat pitävät väylät avoinna.

Jon Tollet (vas.),, Lauri Luode ja Hannu Luode heittävät parrat huurussa frisbeegolfia. Hannu Luode

– Frisbeegolfaamista on talvella huomioitava asioita monelta kantilta, toteaa Järvenpään frisbeegolf-yhdistyksen puheenjohtaja Lauri Luode.

Liikuntapaikoilla on syytä kiinnittää ensisijaisesti huomiota niin kuin kesäaikaankin omaan ja muiden turvallisuuteen.

– Tiipaikat ja siirtymät voivat olla hyvin jäisiä ja liukkaita, joten erityistarkkuutta tarvitaan. Lemmenlaakson radalla ei ole varsinaista talvikunnossapitoa, mutta aktiivinen käyttö pitää tiipaikat ja polut pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, kertoo kuudetta vuotta frisbeen avulla kuntoa ylläpitävä Luode.

Hyvällä pidolla varustetut kengät ovat erityisen tärkeät ja lähtökohtaisesti suorituksia on syytä tehdä rauhallisemmin.

Lisäksi lumen tulo tuo mukaan sen ongelman, että kiekot katoavat helposti hankeen.

– Kiekkojen löytämiseen hangesta on monia luovia ratkaisuja. Kun kiinnittää noin metrin pituisen lahjanarun vaikkapa ilmastointiteipillä kiekkoon kiinni, niin "häntä" jää lumen pinnalle näkyviin.

Kiekkoja on myös hyvä pitää kylmässä ennen kierrosta.

– Jos lähtee heittämään sisällä säilytettyjä, lämpimiä keikkoja, niin lumi sulaa helposti kiekon pintaan ja se paakkuuntuu, joka vaikuttaa kiekon lentoon. Pelatessa pääsee myös huomattavasti helpommalla kun kiekkoja ei tarvitse jatkuvasti putsata lumesta.

Talviseen frisbeegolfaukseen on hyvä varautua kerrospukeutumisella ja jalat on syytä pitää lämpimänä.

Talvella oppii esimerkiksi rauhallisuutta, joka on hyvä missä tahansa lajissa. Lajissa menestyminen perustuu toistoon ja tekniikkaharjoitteluun.

– Kunnon ylläpito on hyödyllistä, ja frisbeegolfissa on pariakin koulukuntaa: osa treenaa kesät talvet ja toiset pitää kuntoa yllä muilla tavoin, Luode toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut