Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravalainen Atte Mallenius suomensi teoksen, jota Elvis Presleyn kerrotaan jakaneen ihmisille

Keravalainen Atte Mallenius oli kolmevuotias, kun Neil Armstrong matkusti kuuhun. Hän muistaa yhä sen hienon hetken, kun asiasta uutisoitiin.

– Siitä saakka lentäminen ja avaruus ovat kiinnostaneet minua, lentokone- ja avaruustekniikan diplomi-insinööriksi opiskellut mies kertoo.

Mallenius on etsinyt vastauksia muihinkin elämän suuriin kysymyksiin. Hän kutsuukin itseään henkistyneeksi ja mielenrauhan löytäneeksi.

– Minulle on aivan sama, onko minulla työtä tai tyttöystävää. Minulla on aina mielenrauha, mutta monella ei ole. Jos elää siinä ajatuksessa, että sitten kun löydän sitä tai tätä, sitten on hyvä, sitä ei voi ikinä saavuttaa, mies tietää.

Tilanne ei aina ole ollut yhtä hyvä. Kuusi vuotta sitten Malleniukselle satoi taivaan täydeltä kuraa niskaan.

– Minulle tuli ero ja jäin työttömäksi. Elämä tuntui todella kurjalta. Aloin etsiä vastauksia elämän suuriin kysymyksiin lukemalla erilaisia läsnäolon voimaan ja henkisyyteen liittyviä kirjoja.

Vahvana tieto siitä, miten hänen milloinkin tulee toimia.

Mallenius luettelee liudan teoksia, joista hän on ammentanut oppejaan. Mielenrauhaa ei kuitenkaan voi saavuttaa pelkästään lukemalla. Harjoitukset ja sen kautta saadut kokemukset ovat kaikki kaikessa.

– Esimerkiksi lukemassani Ihmeiden oppikirjassa on 1 400 sivua. Jokaiselle päivälle on oma harjoitus. Yksi niistä on sellainen, että mikään mitä tässä edessäni näen, ei merkitse mitään. Harjoittelu on hidasta, mutta tehokasta.

Löydettyään mielenrauhan Mallenius haluaa auttaa muitakin saavuttamaan sen. Siksi hän kirjoittaa nykyään aiheesta kirjoja.

Ensimmäisen vielä työn alla olevan kirjan kirjoitusprosessin aikana Mallenius luki erästä englanninkielistä vuonna 1914 kirjoitettua Impersonal life -nimistä teosta.

Koska kirjaa ei ollut saatavilla suomen kielellä, Mallenius päätti tehdä omakustanteena siitä suomennoksen, josta syntyi käännösteos nimeltä Persoonaton elämä.

– Ensin kustantaja sanoi, että voisimme tehdä siitä käännöksen, mutta diili olisi ollut huono ja prosessi hidas. Halusin teoksen nopeammin ihmisten saataville. Siksi tein sen omakustanteena, mies kertoo.

Alkuperäisen kirjan yksi tunnetuimmista faneista oli Elvis Presley, joka kuuleman mukaan kantoi kirjaa mukanaan kaikkialle ja jakoi kirjaa ihmisille.

– Hankalat ajat ja erityisesti nyt Covid-19, saavat ihmiset etsimään erilaisia keinoja olonsa helpottamiseksi. Tämä kirja on yksi hyvä lisäkeino helpotuksen etsimiseen.

Kirjan sanoman sisäistäminen voi Malleniuksen mukaan avata ymmärryksen elämän kipupisteiden tunnistamiseen ja ongelmien hälventämiseen. Mallenius varoittaa tulkitsemasta teoksen jumala-sanaa väärällä tavalla.

– Kirjan jumala tarkoittaa jumalaa sinun sisälläsi. Tällä ei siis viitata mihinkään uskontoon. Kirjaa kannattaa lukea noin 30 sivua, niin sen sanoma alkaa avautua, mikäli ihminen on juuri silloin vastaanottavaisessa tilassa.

Jos sanoma ei avaudu, kirjaan kannattaa palata myöhemmin uudelleen.

– Kun ihminen saavuttaa mielenrauhan, hänelle tulee vahvana tieto siitä, miten hänen milloinkin tulee toimia. Minulle esimerkiksi tuli vahva tunne siitä, että minun täytyy kirjoittaa tämä kirja suomeksi.