Päivittyvä seuranta: Tältä näyttää lumi-inferno Keski-Uudellamaalla – "Saattaa ulosajoja tulla"

Auroilla riittää nyt töitä pitää tiet avoinna. Sauvo Jylhä

Aki Hast

Toini-pyry laantuu hiljalleen. Lunta on tullut muutamassa vuorokaudessa reilusti. Ilmatieteen laitoksen mukaan lumensyvyys oli pääkaupunkiseudulla tiistai-iltana noin 40 senttiä. Lumentulo hiipuu hiljalleen ja tilalle tulevat pakkaset.

Liikennonnettomuuksilta ei vältytty Keski-Uudellamaalla. Runsas lumisade on aiheuttanut keskiviikkoaamuun mennessä viitisenkymmentä tieliikennetehtävää Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle.

Järvenpäässä traktorimönkijä kolautti pikkubussin perään aamupäivällä. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Traktorimönkijä törmäsi pikkubussin perään Järvenpäässä tiistaiaamupäivänä. Aki Hast

Nelostiellä Mäntsälän kohdalla sattui tiistaina aamukymmenen aikaan yhden auton ulosajo. Autossa olleet kolme henkilöä eivät loukkaantuneet. Auto jäi kuitenkin niin syvälle keskikaistaleen penkkaan, että paikalle piti tilata hinausauto.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoi Twitterissä tiistaina puoliltapäivin saaneensa 50 eriasteista ilmoitusta ulosajoista ja kolareista.

– Ei yllätä, mutta erityisesti peräänajot ihmetyttää vuodesta toiseen. Jos et näe eteesi, hidasta! Mieluummin terveenä ja hengissä perille, twiitissä kommentoidaan.

Myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ohjeisti varovaisuuteen ja malttiin tien päällä.

–Jos ei ole pakko lähteä liikenteeseen, kannattaa pysyä kotona, pelastuslaitos sanoo twiitissään.

Nelostiellä rytisi uudemman kerran puoli neljän aikaan illalla tiistaina, kun ajoradalta suistunut rekka rysäytti keskikaistan yli lumipenkkaan.

Tilanteesta selvittiin ilman henkilövahingoitta.

Sähkökatkoja ei Keski-Uudellamaalla Keravan Energian ja Carunan häiriökartan mukaan ole. Koko maassa oli puoliltapäivin noin 7 000 sähkötöntä asiakasta.

Carunan aluejohtaja kertoo, että katkoja tuskin nähdään tämän myräkän aikana.

Auroilla riittää nyt töitä. Sauvo Jylhä

Myräkkä teettää aurakuskeille 12-tuntisia työpäiviä. Esimerkiksi Alltime varautuu auraamaan Järvenpään kaupungin katuja 20 koneella.

Lumityövälineille on käyttöä muuallakin: rautakauppojen hyllyt alkoivat tyhjentyä lumityövälineistä heti maanantaina.

Hyrylässä jalkapallohallia putsataan talkoovoimin. Sauvo Jylhä

Lumityövälineitä kaipaillaan myös paikallisten kuplahallien edustoilla. Sekä Tuusulassa että Järvenpäässä jouduttiin sulkemaan tiistaina jalkapallohallit lumen paakkuunnuttua hallien katoille.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan satanut lumi aiheuttaa pienen romahdusvaaran, muttan hengenvaaraa tilanteesta ei aiheudu.

Muun muassa K-junat kulkevat harvennetuin vuorovälein. Sauvo Jylhä

Junaliikenteessä vuoroja on peruttu ja tästä johtuen muun muassa K-junat kulkevat tiistaina harvennetuin vuorovälein tiistaina ja keskiviikkona. Junat ajetaan kello 9–14 tavallista pidempinä eli kahden rungon pituisina, kertoo HSL.

Järvenpään kaupunki kertoi tiistaina verkkosivullaan, että lumimyräkkään on varauduttu aurauskalustoa ja henkilöstöä lisäämällä. Asuntokadut ovat kiireellisyysluokassa viimeisenä. Kaikki kadut pyritään pitämään liikennöitävässä kunnossa ja lumenajo aloitetaan loppuviikosta lumimyrskyn laannuttua, kaupunki kertoo.

– Toivomme asukkailta kärsivällisyyttä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja muistutamme että tonttiliittymän puhdistaminen lumesta kuuluu asukkaalle, Järvenpään kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Runsas lumisade haittaa myös harrastustoimintaa. Järvenpään sekä Tuusulan kuplahalleissa pidettävät jalkapalloharjoitukset peruttiin ja hallit suljettiin.

Katujen kunnossapitäjät kertoivat keskiviikkona Keski-Uudenmaan auraustilanteesta. Lähipäivinä pitäisi helpottaa.

Juttua muokattu 12.1. klo 12.19: lisätty tieto junaliikenteen harvennettujen vuorovälien jatkumisesta myös keskiviikkona. klo 12.24. päivystävän paloesimiehen kommentteja täydennetty. klo 13.13. lisätty tiedot poliisin ja pelastuslaitoksen twiiteistä sekä lumityövälineiden kaupasta. klo 14.34 juttua täydennetty tiedoilla Järvenpään kaupungilta. klo 17.56 lisätty tietoa suljetuista kuplahalleista klo 18.48 lisätty Nelostien kolari 13.1. klo 9.56: juttua päivitetty kauttaaltaan uusin tiedoin. klo 14.03 lisätty juttu kuplahalleista. klo 14.19 lisätty tietoa sähkökatkoista. klo 16.49. lisätty tietoa katujen kunnossapidosta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut