Pitkäsen kukkakauppa muuttaa yhteen Ph7 Bakeryn kanssa

Pitkäsen kukkakaupan yrittäjä Tuija Pitkäsen tiimi Tiina Eskelinen (vas.) ja Sari Karvonen valmistelevat muuttoa Wärtsilänkadulta Muorinpolulle. Pitkäsen kukkakauppa

Anu Miettinen

Floristimestari, yrittäjä Tuija Saarela on ollut Pitkäsen kukkakaupan yrittäjänä vuodesta 1994 lähtien.

Helmikuussa Wärtsilänkadun kuutosessa sijaitseva myymälä sulkee ovensa ja uudet kimput sidotaan Ph7 Bakeryn kahvilassa Muorinpolku ykkösessä.

Kukkakauppa ehti toimia Wärtsilänkadulla vuodesta 1980 ja puutarhurin tyttärenä Saarela on asunut puutarhan kupeessa koko ikänsä.

– Viime syksynä vahvistettu kaava vahvisti päätöstämme etsiä uudet toimitilat. Esisopimus on tehty Lehto Groupin kanssa ja tontille nousee kerrostalo. Sen jälkeen laitoimme työntekijöittemme Sari Karvosen ja Tiina Eskelisen kanssa pyörät pyörimään, Tuija Saarela kuvailee.

Toimitiloja etsittiin muun muassa Emalikukasta ja lähiympäristöstä.

– Alkuun ajattelimme, että haluaisimme jäädä tälle alueelle, mutta vapaata liiketilaa on vähän, eikä parkkipaikkoja ole.

Pitkäsen kukkakaupan asiakaskunnassa on kaiken ikäistä, myös nuorta ja nuorekasta.

– Erityisesti nuoret miehet ovat löytäneet kukkakauppamme. Parkkipaikan etsimiseen ei ole aikaa, joten asiakkaitamme varten on oltava parkkipaikkoja.

Pitkäsen kukkakaupan tiimi lähestyi paikallisia yrittäjiä tarjoamalla "Yritys yrityksen sisällä"- synergiaa eli yhteistyötä.

Marraskuussa alkoi tapahtua, sillä Pitkäsen kukkakaupan löysi yhteisen sävelen Ph7 Bakery yrittäjän Toni Rantalan kanssa.

– Tapasimme marraskuussa Toni Rantalan kanssa ja idea kukkien ja kakkujen yhdistämisestä syntyi. Ph7 Bakeryn konsepti on herkullinen ja visuaalinen. Kehittelemme yhteisiä tempauksia, tarjolla on siis sielunruokaa ja nautintoja saman katon alla, Tuija Saarela visioi.

Kun kasvukausi alkaa suunnitteilla on myös ulkokukkien myyntiä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut