Keusote jatkaa vierailukieltoa sairaalassa – poikkeuksena vakavasti sairaiden potilaiden läheiset

Saattajien ja läheisten, joiden vierailu sallitaan, on käytettävä suu-nenäsuojusta. Anton Soinne

Keusote tiedottaa jatkavansa potilaiden läheisten vierailukieltoa terveyskeskussairaalan akuuttiosastoilla tammikuun loppuun saakka.

Vierailukiellon avulla halutaan suojata potilaita ja henkilökuntaa tartuntariskiltä.

Vierailukiellon aikana kaikkien potilaan hoitoon osallistumattomien henkilöiden, mukaan lukien läheiset, oleminen osastojen tiloissa on lähtökohtaisesti kielletty. Poikkeuksena saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut ovat mahdollisia ja niistä sovitaan aina etukäteen hoitavan yksikön kanssa.

Saattajilla ja niillä potilaiden läheisillä, joiden vierailu sallitaan, ei saa olla koronavirusinfektion oireita ja heidän tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta koko sairaalassaoloajan.

– Toivomme, että vierailijalla tai saattajalla on suojus jo Keusoten yksikköön saapuessa. Jos suojusta ei ole, se annetaan yksiköstä. Henkilöt, jotka eivät voi käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta, saavat yksiköstä visiirin, Keusote kertoo tiedotteessaan.

Vieraiden ja saattajien tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Lisäksi vierailijan tulee noudattaa muita henkilökunnan antamia ohjeita vierailun aikana.

Tartuntariskin välttämiseksi sairaalahoidossa olevien potilaiden kotilomat eivät ole mahdollisia vierailukiellon jatkuessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut