Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikea työllistää kymmeniä pakolaisia, toiminta alkoi jo Espoon tavaratalossa – "Autamme heitä sopeutumaan yhteiskuntaan"

Tavarataloketju Ikean Suomen yhtiö palkkaa tulevina vuosina pakolaisia töihin tavarataloihinsa. Toiminta alkoi jo tämän vuoden tammikuussa Espoossa.

Pakolaiset osallistuvat heille räätälöityyn ohjelmaan ja työllistyvät esimerkiksi Ikean ravintolassa ja bistrossa, asiakaspalvelussa ja varastossa.

Ikea haluaa auttaa pakolaisia työllistymään ja pääsemään osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Yhtiö tekee hankkeessa yhteistyötä Suomen Pakolaisavun kanssa.

Tavoitteena on kolmen vuoden aikana auttaa yhteensä noin 70 pakolaista Suomessa kerryttämään työllistymistä tukevia taitoja ja kokemusta.

– Pakolaiset ovat Suomen työmarkkinoilla erityisen haavoittuvassa asemassa esimerkiksi puutteellisten kielitaitojen ja verkostojen takia. Yhteistyömme tavoitteena on tukea pakolaisia kerryttämään taitoja ja kokemusta, jotka auttavat heitä työllistymisessä ja sen kautta sopeutumisessa yhteiskuntaan, kertoo Ikea Suomen henkilöstöjohtaja Camilla Weurlander tiedotteessa.

Kaksi ensimmäistä osallistujaa on aloittanut ohjelman parissa Espoon Ikea-tavaratalossa tammikuussa 2021. Tulevaisuudessa ohjelma laajentuu Vantaan ja Raision tavarataloihin.

Kaikki ohjelmaan osallistujat työskentelevät Ikean tavaratalossa kolmen kuukauden ajan. Heidän kanssaan solmitaan määräaikainen työsopimus. Jokainen osallistuja saa Ikeasta myös kummityöntekijän.

Ohjelman päätyttyä osallistujat voivat hakea Ikeasta avoimia työtehtäviä tai heille voidaan yrityksen tarpeen mukaan tarjota niitä.

Suomen Pakolaisavun yhteiskuntasuhdepäällikkö Katja Mannerström pitää yhteistyötä Ikean kanssa merkittävänä, sillä se on ohjelmaan osallistuville väylä yhteiskuntaan.

– Yhdenkin pakolaisen työllistymisen vaikutus on kertautuva, ja sillä on suuri merkitys osallistujan koko perheelle ja jopa yhteisöille. Työllä on suuri merkitys uuden elämän rakentamisessa uudessa kotimaassa, sillä pakolaisuus on elämän poikkeustila, ei ihmistä pysyvästi määrittävä tekijä, Mannerström toteaa tiedotteessa.

Kansainvälisellä Ikea-ketjulla on vastaavia hankkeita menossa 30 maassa.