Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-Vantaalla on ollut näin hiljaista viimeksi 1980-luvulla – Suomen lentoasemilla viime vuonna 20 miljoonan matkustajan romahdus

Suomalaisilla lentoasemilla oli viime vuonna ennätyksellisen hiljaista koronapandemian vuoksi: lentomatkustajien määrä väheni peräti 20 miljoonalla eli 75 prosentilla verrattuna vuoteen 2019.

Päälentoasema Helsinki-Vantaalla nähtiin vuonna 2020 vain 5 miljoonaa matkustajaa, mikä on peräti 16,9 miljoonaa vähemmän kuin vuotta aiemmin (21,9 miljoonaa). Romahdus oli 77 prosenttia.

Matkustajalennot keskeytetään myös Irlannista ja Etelä-Afrikasta – uusi virusmuunnos voi aiheuttaa nopeasti leviävän epidemian

Suomeen saapuvien matkustajien koronatestaaminen laajenee Helsinki-Vantaalla – myös koronakoirat jatkavat työtään

Lentoasemia pyörittävän Finavian mukaan Helsinki-Vantaalla on ollut näin vähän matkustajia viimeksi 1980-luvulla.

– Vuosi 2020 alkoi lentomatkailussa normaaliin tapaan hyvinkin vilkkaana. Tammi-helmikuussa näimme matkailijoiden määrissä vielä kahden prosentin nousua. Maaliskuussa maailmanlaajuinen koronapandemia keskeytti lentomatkustuksen kasvun ja matkustusmäärät romahtivat. Vuoden mittaan kävi selväksi, että tilanne ei tule muuttumaan kovin nopeasti, kertoo Finavian myynnistä ja reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori tiedotteessa.

Viimevuotisista Helsinki-Vantaan matkustajista suurin osa, 4 miljoonaa, oli kansainvälisiä matkustajia. Viime vuosien nopean kasvun mahdollistanut kansainvälinen vaihtomatkustus laski 80 prosenttia.

Lentomatkustajat kaikkosivat, mutta rakennusmiehet jäivät ja nyt Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen uusi muoto näkyy jo

Lentoasemalle Husin suurin näytteenottopiste – Vantaan tartuntatautilääkäri epäilee massatestaamisen hyötyjä

THL suosittaa kaikkien Suomeen tulevien lentomatkustajien testaamista – Isossa-Britanniassa ja Etelä-Afrikassa olleet halutaan varmuudella testeihin

Maakuntalentoasemilla matkustajamäärä laski vähemmän kuin Helsinki-Vantaalla, kaikkiaan 68 prosenttia, kun matkustajia oli 1,3 miljoonaa. Muutama maakuntakenttä oli osan vuotta suljettunakin.

Kun suorat kansainväliset lentoreitit keskeytyivät monelta maakuntakentältä, kansainvälisten matkustajien osuus väheni 72 prosenttia.

– Vuosi 2020 oli lentomatkailussa erittäin poikkeuksellinen matkustajamäärien romahdettua eikä tilanne ole vielä helpottamassa. Uskomme kuitenkin vahvasti, että matkustaminen lähtee jälleen nousuun, kun korona saadaan maailmanlaajuisesti hallintaan. Tässä tilanteessa keskitymme turvallisen ja sujuvan matkustamisen varmistamiseen sekä Helsinki-Vantaan investointiohjelman loppuunsaattamiseen, kertoo Petri Vuori tiedotteessa.

Finavia johtaa ja kehittää Suomessa 21:tä lentoasemaa.