Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravalta korven kävijäksi – matkabloggaaja Mika Väistö käveli syksyllä kaikki Sipoonkorven reitit

Kun kokenut matkailija ei pääse reissun päälle, niin silloin hyviä kohteita löytyy myös aivan kodin vierestä.

Rantapalloon matkablogia pitävä keravalainen Mika Väistö kulki syksyn aikana kaikki Sipoonkorven kansallispuiston ulkoilureitit läpi ja kirjoitti niistä kuvien kera blogiinsa.

Normaalisti Väistö matkustaa ulkomaille noin 5–6 kertaa vuodessa ja reissuilla hän on käynyt kaikilla mantereilla, pois lukien Manner-Afrikka ja Antarktis, mutta nyt korona-aikaan matkailunälkää on tyydyttänyt kotimaanmatkailu.

– En ole koskaan ollut mikään himoretkeilijä, mutta nyt on tullut harrastettua aika paljon luontojuttuja, kertoo Väistö.

Sipoonkorven lisäksi kuluneen vuoden aikana Väistölle on tullut myös tutuksi myös muut Suomen kansallispuistot. Sipoonkorpi on silti tullut Väistölle kaikista tutuimmaksi ”kotipuistoksi”.

Väistön tarkoituksena ei ollut ottaa kaikkien reittien kävelyä mitenkään erityiseksi projektiksi, vaan näin vain pääsi käymään. Samalla matkablogiin syntyi uutta materiaalia.

Fiskträsk oli yksi parhaista retkistä.

Mika Väistö

– Tuolla tulee käytyä hyvin usein joko perheen kanssa, tai sitten arkiaamuisin yksinkin.

Sipoonkorven kansallispuisto on perustettu vuonna 2011 ja se on Suomen 36. kansallispuisto. 23 neliökilometrin puisto levittyy Helsingin, Vantaan ja Sipoon alueille. Vuonna 2020 kävijöitä kansallispuistossa oli 128 510, kun vuonna 2019 kävijöitä oli 76 578.

Toisinaan ruuhkaisimpina aikoina parkkipaikkaa oli vaikea löytää ja nuotio- ja taukopaikoille oli suorasta jonoa. Metsähallitus on toivonutkin, että ruuhkaisimpina aikoina kaikki eivät yrittäisi samalle parkkipaikalle.

Syksyllä kävijämäärät ovat hieman laskeneet ja Väistökin huomasi, että ruuhkaisimpina aikoina kannattaa valita jokin syrjäisempi reitti.

Etenkin perheen kanssa Väistö on kiertänyt vähemmän ruuhkaisia ja lyhyempiä reittejä. Sieltä löytyi myös yksi hänen Sipoonkorven suosikkireiteistä:

– Fiskträsk oli yksi parhaista retkistä, vaikka paikka ei ole puiston suosituimpien joukossa.

– Reitti on noin neljä kilometriä ja matkan varrella on kaunista järvimaisemaa ja hyvin rauhallista jopa viikonloppuna, tunnelmoi Väistö.

Yksin arkiaamuisin puistosta on tosin saanut nauttia aivan rauhassa.

Itsekseen käveltynä paras reitti onkin ollut reitti, joka lähtee ja päättyy Kuusijärvelle, ja kiertää Kalkinpolttajanpolun pidemmän reitin. Matkaa tulee näin noin 15 kilometriä ja taivaltamisen päätteeksi voi Kuusijärvellä istahtaa kahvilaan tai piipahtaa vaikka saunassa.

– Syksyllä reitit muuttuivat ehkä hieman vaikeakulkuisemmiksi ja mutaisemmiksi, mutta ei se onneksi minua haitannut.

Väistö suosittelee, että puistossa käytäisiin myös syksyisin ja hänen blogiinsa ottamat kuvat todellakin puhuvat puolestaan. Luonto on kaunis kaikkina vuodenaikoina.

Väistön mielestä yksi Sipoonkorven parhaista puolista onkin monipuolisuus: puistosta löytyy helppoja ja lyhyitä reittejä esimerkiksi perheille, mutta samalla pidempiä ja vaativampia reittejä niitä haluaville.

Hän on myös pannut merkille sen, että Sipoonkorven puistoa hoidetaan hyvin ja ainakin hänen silmäänsä reiteillä noudatetaan muita ja luontoa kunnioittavaa retkeilijän etikettiä, eli jokainen vie omat roskat mennessään.

Väistön matkablogi löytyy osoitteesta: https://www.rantapallo.fi/lahtoportti/