Penkkarit ja vanhojen tanssit siirtymässä koronan vuoksi – tällainen on koronatilanne Keusoten alueella nyt

Keusote suosittelee penkkareita ja vanhojen tansseja siirrettäväksi. Sanna Jokela

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on päättänyt jatkaa alueen suosituksia ja rajoituksia koronavirusepidemian hillitsemiseksi 31.1. saakka.

Keusote tiedotti torstaina, että kuntayhtymän viimeisimmät suositukset ja rajoitukset säilyvät ennallaan. Uutena asiana suositellaan, että penkkarit sekä vanhojen tanssit siirretään myöhemmälle keväälle.

Keusoten alueen, eli Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan, koronatartuntojen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 46 / 100 000 / 14 päivää. Koronatartuntojen laskusuunta Keusoten alueella on pysähtynyt. Vuoden vaihteen jälkeen tartunnat ovat lähteneet lievään nousuun.

Alue täyttää Keusoten mukaan kiihtymisvaiheen kriteerit, ja osittain myös leviämisvaiheen kriteerit.

Keusoten alueen ilmaantuvuusluku ja positiivisten näytteiden osuus (2,8 prosenttia) täyttävät leviämisvaiheen kriteerit. Sairaalahoidon kuormitus on Keusoten mukaan tasaista. Noin kolmannes todetuista koronavirustartunnoista ei ole jäljitettävissä, jonka vuoksi rajoituksia edelleen kohdennetaan laajasti eri tilanteisiin, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen.

Suomessakin havaittu uusi muuntovirus on Keusoten mukaan merkittävä uhka myös Keusoten alueen asukkaille.

– Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Asia on havaittu tartuntaketjujen selvityksessä. Virus on levinnyt useisiin maihin, ja Keusoten alueelle muuntoviruksen leviämistä lisäävät muun muassa työmatkaliikenne ulkomaille. Suomessa muuntoviruksen aiheuttamat koronatartunnat ovat lähteneet nousuun, Keusote kertoo tiedotteessaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut