Näköislehdessä tänään: Puuvillalle ympäristöystävällisempi korvaaja? Suomalaisyrityksen tekstiilikuidulta odotetaan paljon

USU-debatti: Joskus irtisanomisetkin voivat olla yritykseltä yhteiskuntavastuullista toimintaa, kirjoittaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Talous: Suomalaisyritys Spinnovan uudelle tekstiilikuidulle on kovat odotukset: sen pitäisi olla ympäristöystävällisempi vaihtoehto esimerkiksi puuvillalle. Spinnovan pilottituotantolinjalla on kaksi vuotta kehitetty ja valmistettu tekstiilikuitua sellusta, jota on tehty useista puulajeista. Lisäksi kuitua on tehty oljesta, tekstiilijätteestä ja elintarvikejätteistä. Nyt yhtiö on toiminnan kaupallistamisen kynnyksellä.

Harrastus: Suurin osa ihmisistä lienee ainakin joskus harrastanut jonkinlaista keräilyä. Itsekin keräilyä harrastava psykoterapeutti Arto Tanskanen arvelee, että keräilyn kohteesta riippumatta keräilijät keräävät itse asiassa mielikuvia ja mielihyvää, eivät niinkään itse tavaroita.

Harrastus: Nukkapintainen ryijy voi olla sekä tuulahdus menneestä että trendikäs sisustuselementti. Perinteisiä ja moderneja ryijyjä on voinut bongailla viime aikoina niin sisustuslehdistä, sosiaalisesta mediasta kuin blogeista.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut