Valtio myönsi koronatukea kunnille yli kolme miljardia viime vuonna – näin tukea tuli Keski-Uudellemaalle

Valtio on myöntänyt valtionosuuksina erilaista koronatukea kunnille viime vuonna kaikkiaan yli kolme miljardia. Tähän summaan on laskettu mukaan sairaanhoitopiireille myönnetty 600 miljoonaa euroa.

Peruspalvelujen valtionosuuden lisäyksenä maksetun 1,5 miljardin euron tarkoituksena on ollut helpottaa kuntien taloushaasteita ja näin pitää huolta peruspalvelujen järjestämisestä. Helsingin Sanomat on selvittänyt, miten tämä tuki on jakautunut muun muassa koronatartuntojen mukaan. Sinänsä tartuntojen määrä ei ole ollut jakoperuste.

Tässä valtionosuuden jaossa Järvenpää on saanut asukasta kohti tukea 301, Kerava 296 ja Tuusula 312 euroa.

Yhteensä Järvenpää sai koronatukea hieman yli 13 miljoonaa, Kerava 10,7 miljoonaa ja Tuusula 12,1 miljoonaa euroa.

Tartuntaa kohti tukea on tullut Järvenpäässä 64 750, Keravalla 72 000 ja Tuusulassa 104 830 euroa. Suurimman summan tartuntaa kohden Keski- Uudellamaalla sai Mäntsälä, 145 580 euroa. Syynä on se, että korontartuntojen määrä oli Mäntsälässä naapureihin verrattuna pienempi. Selvitysajankohtana marraskuussa Mäntsälässä oli 41 tartuntaa, Järvenpäässä 202, Keravalla 149 ja Tuusulassa 115.

Maakunnista Uusimaa sai toiseksi vähiten tartuntoihin suhteutettua tukea Pohjanmaan jälkeen. Eniten euroja valui Satakuntaan.

Suurimman tuen tartuntaa kohti sai Varkauden kaupunki, peräti 880 000 euroa.

Euromääräisesti eniten tukea saivat pääkaupunkiseudun suuret kunnat Helsinki (194, Espoo 91 ja Vantaa 67 miljoonaa). Pienimmän euromäärän sai 770 asukkaan Luhanka 160 940 euroa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut