Keravalaista lukiolaista yritettiin kiristää Microsoftin nimissä – toimi näin, jos sinua lähestytään epäilyttävällä sähköpostilla tai puhelulla

Keravalaista lukiolaista on yritetty kiristää Microsoftin nimissä. Kuvituskuva. Ella Kajaste

Oskari Lehto

Keravalla on ilmennyt tapaus, jossa Keravan lukion opiskelijaan on oltu yhteydessä kiristystarkoituksessa Microsoft Oy:n nimissä.

Keravan kaupungin mukaan on mahdollista, että muitakin opiskelijoita saatetaan lähestyä samoissa aikeissa sähköpostitse tai puhelimitse.

– On erittäin tärkeää, että kyseiset tai vastaavanlaiset sähköpostit poistetaan ja vastatut puhelut suljetaan välittömästi, kaupunki ohjeistaa tilannetiedotteessaan.

Kaupungilta muistutetaan, että jos Keravan kaupungilla on tarvetta olla lukio-opiskelijoihin yhteydessä, se tapahtuu joko Keravan kaupungin tai kaupungin tietohallinnosta vastaavan Kuuma-ICT:n nimissä.

– Myöskään Microsoftilta ei soiteta suoraan loppukäyttäjille eikä esimerkiksi asiakkaan pankkitietoja kysytä puhelimitse, kaupungilta kerrotaan.

Jos lukion opiskelija epäilee tietokoneensa saattaneen joutua tietomurron kohteeksi, kone kannattaa kaupungin ohjeistuksen mukaan käyttää tarkastuksessa Kuuma-ICT:n asiantuntijoilla. Toinen vaihtoehto on olla yhteydessä lukion TVT-vastaaviin, jotka neuvovat asiassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut