Vuoden 2020 KuumArt-taiteilijan näyttely on esillä Galleria Allissa

Galleria Allissa on esillä Ritva Sirjalan grafiikkaa tammikuun ajan.

Ritva Sirjala on vuoden 2020 KuumArt-taiteilija. Strange objects -näyttelyssä on esillä viime vuoden ja alkuvuoden aikana tehtyä grafiikkaa.

Vedoksissa on käytetty samoja painolaattoja ja saatu siten erilaisia väri- ja muotokombinaatioita.

Ritva Sirjala kutsuu grafiikkaansa monotypioiksi, koska jokainen vedos on uniikki. Vedoksiin hän lisää usein jälkikäteen myös lyöntimetallia efektiksi.

Grafiikan teos Strange Objects hurmasi kriitikko Veikko Halmetojan. Halmetoja kiitteli Sirjalaa muun muassa sommittelussa, muotojen ja värien kautta oli luodusta kokonaisuudesta ja jossa riittää katsottavaa pelkistämisestä huolimatta.

Ritva Sarjalan kiinnostus taidegrafiikkaan heräsi Sipoon opiston opettaja Bo Melanderin ohjauksessa ja myöhemmin Sirjala valmistui kuva-artesaaniksi Pekka Halosen akatemiasta. Akatemiasta tarttui mukaan niin sanottu myrkytön grafiikan tekeminen ja monotypiatekniikka.

Oman taiteilijatyönsä ohella Ritva Sirjala on Sipoon opistossa taidegrafiikan opettajana ja Mäntsälän kansalaisopistossa lisäksi taiteen perusopetuksen parissa.

Ritva Sirjalan töitä on nähtävillä myös mm. Sipoon taidelainaamossa ja Järvenpään taidelainaamo Taikassa.

KuumArt ry toiminta-alueena on koko Keski-Uusimaa. Yhdistys on perustettu vuonna 2007, jolloin Keravan Kuvataiteilijat ry ja Tuusulan Taideseura ry yhdistyivät.

Strange objects -näyttely Galleria Allissa 31.1. saakka, Paasikivenkatu 9. Avoinna ti–pe klo 12–18, la–su klo 12–16. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut