Lepola IV -alueen rakentaminen käynnistyi Varten korttelissa loppusyksystä – kortteliin tulee neljä kerrostaloa

Lepola IV -alueen rakentaminen käynnistyi loppusyksystä, kun Varte Oy aloitti rakentamisen uudelle asuinalueelle. Havainnekuvassa Väärävarsi Lepola IV-alueella. Varte Oy

Varte rakennuttaa Järvenpään Lepolaan Heinähännän ja Väärävarren väliin sijoittuvan korttelin, johon tulee yhteensä 133 asuntoa. Maanrakennustyöt alkoivat lokakuussa ja ensimmäisen talon perustukset valettiin marraskuun puolivälissä, kerrotaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

– Asuinalue on jatkumoa aikaisempien Lepolan alueiden rakentamiselle ja keskeinen osa eteläisen Järvenpään kehittymistä. Sijainti Ainolan seisakkeen välittömässä läheisyydessä ja viehättävä miljöö tarjoavat ihanteelliset puitteet asumiselle, kertoo hankkeen projektipäällikkö Salla Niemelä Järvenpään kaupungilta tiedotteessa.

Varten kortteli muodostuu neljästä talosta. A-kruunu toteuttaa kohteista kaksi, joissa on kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja. Toinen puolikas on vapaarahoitteista vuokratuotantoa Icecapital Housing Fund V Ky:lle.

– Lepolan alue on merkittävä osa tuotantoamme ja sijoittajayhteistyötämme. Myös yhteistyö Järvenpään kanssa on ollut todella joustavaa, jonka ansiosta hanke saatiin nopeasti liikkeelle, kiittelee Varten projektipäällikkö Timo Husso.

– Asukkaat arvostavat Lepolan alueen sijaintia hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä sekä rauhallista miljöötä. Myös tarjoamamme kohtuuhintainen vuokra on yhä tärkeämpi tekijä asunnon valinnassa, kertoo A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila tiedotteessa.

Lepola IV -alueen kehittämisestä järjestettiin vuonna 2018 tontinluovutus- ja suunnittelukilpailu. Neljä toimijaa vastaa toteutuksesta ja yhteensä alueelle rakentuu noin 600 asuntoa. Alueelle tulee niin omistusasumista kuin myös vuokrakoteja.

Alueen koilliskulmaan sijoittuu 18 omakotitonttia, jotka luovutettiin syksyllä yksityisille rakentajille tarjouskilpailuun perustuen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut