Tuusulalaisessa päiväkodissa joukkoaltistuminen: 40 henkilöä karanteeniin – mahdollisia altistuksia myös eläinlääkärin vastaanotolla

Kuvituskuva.

Oskari Lehto

Tuusulassa on tapahtunut joukkoaltistuminen sekä mahdollisia altistumisia koronalle.

Roinilan päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö torstaina ja perjantaina 21.–22.1. Altistuneita sekä mahdollisesti altistuneita lapsia ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin. Altistuneita henkilöitä on yhteensä noin 40.

Todettu koronavirus on mahdollisesti muuntovirus, jonka arvioidaan olevan herkemmin leviävä. Tämän vuoksi kaikki päiväkodissa olleet työntekijät ja lapset testataan. Testeihin ohjataan yhteensä yli 100 henkilöä.

Myös Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen eläinlääkärin vastaanotolla Tuusulassa asioineet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle. Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua 19.–21.1. eli tiistain ja torstain välisenä aikana.

Keusote suosittelee, että kyseisenä aikana vastaanotolla asioineet henkilöt varaavat ajan koronavirustestiin ( koronabotti.hus.fi), vaikka koronaoireita ei olisi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut