Biljardikisan joukkoaltistumisessa kyse mahdollisesti muuntoviruksesta

Biljardikilpailun yhteydessä tapathuneessa joukkoaltistumisessa saattoi olla kyseessä muuntogeeninen virus. Arkistokuva Anton Soinne

Keravalaisessa Bowling & Billiard Garage -vapaa-ajankeskuksessa keskiviikkona 20.1. todetussa joukkoaltistumisessa oli mahdollisesti kyse niin sanotusta varianttiviruksesta. Variantilla tarkoitetaan muuntogeenisiä viruksia, joiden on todettu olevan herkemmin tartuttavia ja mahdollisesti myös vakavampaa tautia aiheuttavia.

Altistuneita kehotetaan hakeutumaan koronavirustesteihin karanteenin aikana ja myös karanteenin loppuvaiheessa heti, mikäli pienintäkään oiretta ilmenee.

Koronavirustartunta todettiin yhdellä ulkopaikkakuntalaisella pelaajalla, joka oli biljardikilpailuissa paikalla kello 18–22. Keravan tartuntataudeista vastaava apulaislääkäri Tuure Ärling kertoi aiemmin Keski-Uusimaa -lehdelle paikalla olleen 24 pelaajan lisäksi myös yleisöä.

Pelaajalistat terveydenhuollolla oli hallussa ja se on yhteydessä varmistettuihin altistuneisiin. Yleisön lukumäärästä ei ollut tarkkaa tietoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut