Historiallinen jugendhuvila on myynnissä 249 000 eurolla Järvenpäässä – sunnuntainen näyttö toi Taidetalolle yleisöryntäyksen

Suojeltu talo. Taidetalo vaatii mittavan peruskorjauksen. Rakennus on valmistunut vuonna 1925. Se on suunniteltu saksalaista jugendia mukaillen. Arkistokuva

Jouko Tuomas-Kettunen

– Remonttia kaipaava,1920-luvun huvilarakentaminen helmi etsii remonttitaitoista omistajaa!

Muun muassa näillä sanoilla hehkutetaan myyntiin tullutta kymmenen huoneen omakotitaloa Järvenpään keskustan tuntumassa.

Myös entisenä Taidetalona tunnettu rakennus sijaitsee Harjuvaarankujalla Loutissa.

Viime viikolla myyntiin tulleen talon hinta on 249 000 euroa.

Rakennusta myy Rakennusliike Cubesta Oy ja kiinnostus on ollut suurta.

– Meillä oli viime viikon sunnuntain näytössä yli sata kävijää. Tienvarsi täyttyi autoista ja asemalta saapui junalla tulleita, kertoo Cubestan kohteiden myyntiä hoitava Joel Rainio.

Pyöreiden, keilakattoisten tornien voidaan nähdä symboloivan rakettitehtailija Nils Dahlin työnkuvaa eli raketteja. Anton Soinne

Myös kyselyjä on tullut yli sata.

– Tästä saa upean talon remontoimalla. Itse remontoimalla se onnistuu halvemmalla, mutta ulkopuolisella teetettynä se maksaa satoja tuhansia euroa, Rainio arvelee.

Kohde vaatii mittavan peruskorjauksen sekä mahdollisesti käyttötarkoituksen palauttamisen uudestaan kokonaisuudessaan asuinkäyttöön.

Rakennus on valmistunut vuonna 1925. Se on suunniteltu 1920-luvulla saksalaista jugendia mukaillen.

Talo on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr-5. Se on luokiteltu seudullisesti merkittäväksi, kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi.

Taidetalon ympäristöön nousee lähivuosina pientalo- ja pienkerrostalokokonaisuus, joka on arkkitehtuurikilpailun voittoisan työn tulos.

Rakennus toimi alun perin rakettitehtailija Nils Dahlin ja hänen perheensä asuintalona.

Hirsirunkoisen huvilan eteläjulkisivua reunustavat pyöreät, keilakattoiset tornit, joiden voidaan nähdä symboloivan tehtailijan työnkuvaa eli raketteja.

Cubestan myynti-ilmoituksessa todetaan, että Taidetalo on kaunis ja hyvin säilynyt esimerkki 1920-luvun jugendhenkisestä huvilarakentamisesta.

Rakennus on jaettavissa tarvittaessa useampaan huoneistoon.

Tontilla on kookasta ja arvokasta puustoa. Myyjän mukaan puutarha on palautettavissa menneiden aikojen loistoonsa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut