Keski-Uusimaa tavoittaa nyt 74 000 ihmistä

Kansallinen Mediatutkimus: Paikalliset sisällöt kiinnostavat.

Sanomalehti Keski-Uusimaa tavoittaa eri kanavien kautta säännöllisesti 74 000 lukijaa. Anton Soinne

Sanomalehti Keski-Uusimaa tavoittaa eri kanavien kautta säännöllisesti 74 000 lukijaa, kertoo tuore Kansallinen Mediatutkimus (KMT).

Edellinen tutkimus antoi Keski-Uusimaan kokonaistavoittavuudeksi 60 000 ihmistä, mutta mittaustavan muutoksen takia luvut eivät ole suoraan verrannollisia keskenään.

– Tiedämme kuitenkin, että verkkolukijoidemme määrä kasvaa huomattavasti nopeammin kuin paperisen lehden lukijamäärä laskee, sanoo päätoimittaja Joonas Romppanen.

– Verkossakin luetuimmat sisältömme ovat paikallisia uutisia. Joko nopeita perinteisiä uutisia tai muuta kiinnostavaa sisältöä Keski-Uudenmaan alueelta.

Paperisten lehtien lukijamäärät mitattiin jo viime syksynä. Silloin Keski-Uusimaata luki joko paperisena tai näköislehtenä yhteensä 31 000 ihmistä. Luvussa oli laskua vuoden takaiseen tuhat lukijaa.

– Merkittävä osa Keski-Uusimaan tilaajista lukee yhä pääasiassa paperista lehteä, mutta toisaalta pelkkien sähköisten tilausten kasvuluvut ovat pysyneet hyvin korkeina, Romppanen sanoo.

– Etenkin verkkotilaajiamme, mutta myös kaikkia muita lukijoita palvelevat mobiililaitteille ladattavat uudet sovelluksemme, Romppanen muistuttaa.

Tuore uutissovellus on ladattavissa osoitteessa keski-uusimaa.fi/asenna Sieltä löytyy myös syksyllä lanseerattu Päivän lehti -näköislehtisovellus.

Näköislehden lukijamäärät ovatkin kasvaneet tasaisesti. Keski-Uusimaa tarjoaa kaikille tilaajilleen joka päivä näköislehdessä keskimäärin 12 ylimääräistä sivua, joilta löytyy ajankohtaista kotimaan ja ulkomaiden uutista, henkilöjuttuja ja lukemista päivittäin vaihtuvista teemoista.

Näköislehti ilmestyy myös sellaisina päivinä, jolloin paperista lehteä ei pystytä juhlapyhien takia painamaan ja jakamaan. Viime vuonna Keski-Uusimaan näköislehti ilmestyi 366 päivänä.

Keski-Uusimaa Viikko tavoittaa nyt 31 000 lukijaa, joista 27 000 paperisen lehden kautta. Mäntsälän Uutisten tuore kokonaistavoittavuus on 18 000 lukijaa,

Kaikki edellä mainitut lehdet kuuluvat Etelä-Suomen Mediaan, jonka lehtien yhteinen kokonaistavoittavuus on nyt 1 123 000 lukijaa. Taso on sama kuin edellisessä mittauksessa, vaikka koronan vuoksi osa nimikkeistä on ollut julkaisutauolla.

Mediatalo Keskisuomalaisen, johon Etelä-Suomen Media kuuluu, lehtien kokonaistavoittavuus on 2 005 000 lukijaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut