Järvenpäälle, Keravalle ja Tuusulalle 100 000 euroa virtuaalisen museokeskuksen suunnitteluun

Valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaos on myöntänyt Järvenpäälle, Keravalle ja Tuusulalle yhteensä 100 000 euron määrärahan, jonka avulla käynnistetään virtuaalisen museokeskuksen suunnittelu alueelle.

Määräraha on osa eduskunnan tavoitetta kehittää museoalan digitalisaatiota Suomessa.

Esityksen määrärahasta teki keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski (vas.).

Digitaalisilla palveluilla välitetään kulttuuriperintöä ja saatetaan aineistoja ja tietoa kaikkien saataville. Keski-Uudenmaan kuntien yhteishankkeessa tuotteistetaan myös museoiden elämyspolkuja. Hanke on käynnistynyt selvitysvaiheella.

– Toteutuessaan virtuaalinen museo ei hyödytä vain alueen museoita, vaan koko suomalaista museokenttää sekä alueen kuntia ja kaupunkeja. Toki matka toiminnassa olevaan virtuaaliseen museokeskukseen on vielä pitkä teknisesti, sisällöllisesti ja konseptuaalisesti. Toteutuessaan se tarjoaisi alueen museoille globaalin virtuaalisen yleisöpohjan, joka varmasti muuttuisi ajan kanssa osittain fyysisiksi kävijöiksi, arvioivat Järvenpään kulttuurijohtaja Sami Ylisaari, Tuusulan kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen ja Keravan vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Anu Laitila Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut