Kerava aloittaa iäkkäiden koronarokotukset torstaina – aika rokotukseen tulee varata itse

Keravalaisia ikäihmisiä rokotetaan tällä viikolla torstaina ja perjantaina Keravan terveyskeskuksessa. Arkistokuva. Jouko Tuomas-Kettunen

Keravan kaupunki tiedottaa, että koronavirusrokotukset vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneille alkavat Keravalla tällä viikolla. Ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä. Sen vuoksi rokotetta suositellaan ikääntyneille.

Aikoja rokotukseen on tällä hetkellä varattavissa torstaille ja perjantaille 28.1.–29.1. Näinä kahtena päivänä rokotus tapahtuu Keravan terveyskeskuksessa.

– Avaamme aikoja koronarokotuksiin varattavaksi sitä mukaa, kun rokotteiden saatavuus varmistuu. Tällä hetkellä tiedämme rokotteiden saatavuudesta vain noin viikon kerrallaan. Emme pysty antamaan tarkempaa aikataulua rokotuksien etenemisestä, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Keravan kotihoidon piirissä olevat asiakkaat rokotetaan kotihoidon käynnillä.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Koronarokotukseen on aina varattava aika etukäteen. Ajan voi varata sähköisesti netissä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan varaamiseen tarvitaan pankkitunnus tai mobiilivarmenne.

Ajan voi varata myös puhelimitse soittamalla Keravan terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon 09 2949 3456. Soittoajat: ma–to klo 8–15.45 ja pe klo 8–13.45. Käytössä on takaisinsoittopalvelu: soittaessa pitää valita, että haluaa ajan koronavirusrokotukseen ja terveyskeskuksesta soitetaan takaisin mahdollisimman pian.

Jos asiakas haluaa peruuttaa tai muuttaa ajan alle 25 tuntia ennen varattua aikaa, tulee hänen soittaa numeroon 09 2949 3456 ja jättää takaisinsoittopyyntö.

Kaupunki lähettää info-kirjeen postitse kotiin kaikille vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneille. Info-kirjeiden saapumisessa kuitenkin kestää joitakin päiviä.

Koronavirusrokotuksia annetaan kaksi annosta ja rokotusväli on 28–42 päivää. Ensimmäisen ajan rokotukseen voi varata itse. Toinen aika tehosterokotteen antamista varten varataan ensimmäisen käynnin yhteydessä.

Joukkorokotusten paikka tarkentuu ja siitä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Kaupunki muistuttaa, että aikaa rokotukseen ei voi varata, jos ei ole vielä rokotusvuorossa.

– Tiedotamme erikseen, kun alamme rokottaa seuraavana rokotusvuorossa olevia. Seuraavaksi rokotuksia laajennetaan vuonna 1945 ja sitä aiemmin syntyneiden keskuuteen, tiedotteessa kerrotaan.

Keusoten alueella, eli esimerkiksi Järvenpäässä ja Tuusulassa, ei vielä voi varata aikaa rokotukseen.

– Tässä alkuvaiheessa, kun rokotteita on niukasti, olemme kutsuneet rokotettavat rokotukseen. Kun rokotteita saadaan lisää, ja päästään hyödyntämään sähköistä ajanvarausta ja puhelinpalvelua laajasti, systeemi ohjaa eri ryhmät omalla ajallaan varaukseen, sote-kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut