Järvenpääläiseltä Pale Saariselta uusi kirja – Tällä kertaa aiheena on kahden merkittävän musiikin ammattilaisen elämäntyö

Järvenpääläisen Pale Saarisen toimittama laulu- ja musisointikirja on ensimmäinen laajamuotoinen julkaisu kahden merkittävän kevyen musiikin ammattilaisen elämäntyöstä. Tätä kiistatta olivat edesmenneet hittilaulujen mestarit Matti Jurva ja Tatu Pekkarinen, joiden yhteistyö alkoi 1930-luvun alussa, kun Tatu alkoi kirjoittaa sanoituksia Matin sävellyksiin.

Yhteistyötä kesti Jurvan äkilliseen poismenoon syksyyn 1943 saakka.

Jurva ja Pekkarinen olivat todella tuotteliaita: syntyi elokuva- ja teatterikäsikirjoituksiakin. He olivat myös merkittäviä esikuvia

Toivo Kärjelle ja Reino Helismaalle, jotka jatkoivat huiman parivaljakon sarkaa.

Mestariparivaljakon paluu”- kirja sisältää Jurvan (säv. san.) uniikkeja lauluja, Pekkarisen kanssa tehtyjä isoja suosikkeja, luonnehdintoja, kuvia, lehtileikkeitä ja valikoitujen levytyksien diskografiaa. Julkaisu on tarkoitettu monipuoliseen käyttöön muun muassa laulukokoonpanoille, lauluiltoihin, musiikkiteatteriin, säestykseen ja opetukseen.

Jukka Poika on hiljattain tulkinnut Matti Jurvaa ja Tatu Pekkarista "Jurva jyrää!"-albumilla. Laulut elävät tässä ajassa myös onnistuneina uustulkintoina.

Rytmipoljennon julkaisema kirja ilmestyy keväällä 2021.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut