Keravan joukkorokotuspiste avataan entisiin Anttilan tiloihin Kauppakaarelle – Ylilääkäri: "Tällä hetkellä elämme täysin kädestä suuhun rokotteiden kanssa"

Keravan johtava ylilääkäri Olli Huuskonen arvioi, että reilu puolet keravaisista yli 70-vuotiaista on rokotetty maaliskuun loppuun mennessä. Kuvituskuva. Paula Pohjamo

Satu Jalo

Keravalla on annettu koronarokotuksia tähän mennessä noin 620 henkilölle. Ensimmäisenä rokotteen saivat koronaviruspotilaita hoitava henkilökunta, näytteenottajat sekä infektiovastaanoton henkilökunta. Heidän lisäkseen on rokotettu pääosa hoivayksiköiden, kotihoidon ja kotisairaanhoidon henkilökunnasta.

– Hoiva-asukkaat on rokotettu niin kaupungin omissa kuin ostopalveluyksiköissä. Henkilökunnan rokotukset jatkuvat vielä. Hoivayksiköiden henkilökunta on rokotettu noin 70–80-prosenttisesti, kertoo Keravan johtava ylilääkäri Olli Huuskonen.

Keravan terveyskeskuksessa aloitetaan torstaina yli 80-vuotiaiden kotona asuvien riskiryhmäläisten koronarokotukset. Aika rokotukseen on pitänyt varata itse etukäteen joko verkossa tai puhelimitse.

Ajanvaraus rokotuksiin avattiin tiistaina ja keskiviikkona aamupäivällä kaupunki ilmoitti, että torstain ja perjantain rokotusajat on varattu loppuun. Puhelimitse tehtyjen varausten takaisinsoittoajat rekisteröityvät järjestelmään, ja soittajaan otetaan yhteyttä kun aikoja on tarjolla. Uutta soittoa ajanvaraukseen ei siis tarvita.

– Rokotteiden saatavuus on valitettavan huono ja lääkeyhtiö pystyi toimittamaan tälle viikolle rokotteita vain noin puolet alun perin suunnitellusta. Toiveissa on saada uusia rokotteita markkinoille helmikuussa, jolloin rokotettavia ryhmiä voitaisiin laajentaa nopeastikin. Näidenkin rokotteiden saatavuus on kuitenkin vielä epävarmaa.

– Tällä hetkellä elämme täysin kädestä suuhun rokotteiden kanssa. Rokotemäärät tiedämme vain noin viikon verran eteenpäin ja siksi rokotusaikoja pystytään avaamaan varattavaksi vain viikoksi kerrallaan.

Toistaiseksi seuraavan viikon ajanvaraukset avautuvat Keravalla aina torstaisin.

Huuskonen sanoo, että influenssarokotuksien perusteella on tiedossa, että rokotuspisteillä on käynyt yli 1 000 vähintään 80-vuotiasta keravalaista ja kaupunki odottaa koronarokotettavia olevan suunnilleen saman verran.

– Pystyisimme rokottamaan heidät kaikki omaisineen tällä viikolla mikäli rokotteita olisi, mutta saamme rokotetta käyttöömme vain noin 200:lle ja ensimmäiset rokotteet on kohdennettu näille, joilla on korkein riski vakavaan sairauteen.

– Rokotteiden saatavuuden mukaan pyrimme laajentamaan rokotuksia omaishoitajille ja samassa taloudessa asuville yli 65-vuotiaille ensi viikolla, mikäli rokotteita vain saamme.

Ylilääkäri on toiveikas, että valtaosa keravalaisista saisi koronarokotteen kevään ja alkukesän aikana.

– Tämänpäiväisen arvion mukaan reilu puolet yli 70-vuotiasta olisi rokotettu maaliskuun loppuun mennessä, hän kertoo.

Huuskonen arvioi, että työterveyshuolto otetaan mukaan rokotteita jakamaan, kunhan niitä saadaan lisää jaettavaksi.

Keravan joukkorokotukset tullaan antamaan entisissä Anttilan tiloissa Kauppakaarella. Rokotuspiste pyritään avaamaan ensi viikolla.

Tässä keskiviikon 27.1. luvut: Keusoten alueella 22 uutta koronapotilasta – CrossFit-saleilla 23 jatkotartuntaa

Ajanvaraus Keusoten alueen 85 vuotta täyttäneiden koronarokotuksiin avataan maanantaina

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut