166 km/h Tuusulanväylällä: kehno sää ei hillinnyt kuskien kaasujalkaa – poliisilla kiireinen viime viikko myös kotihälytysten suhteen

Kuvituskuva. Sauvo Jylhä

Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin osalta viime viikko oli työntäyteinen. Haastava ajokeli ja ajoittain runsas lumentulo eivät hillinneet kaikkien kuljettajien kaasujalkaa, vaan kovia nopeuksia mitattiin poliisin mukaan viikon aikana useita.

– Sunnuntaina 24.1. Tuusulanväylällä kaksi kuljettajaa ajoi kilpaa satasen nopeusrajoituksella ja molemmille kilpakumppaneille mitattiin nopeudeksi 166 km/h. Kaksikko saatiin pysäytettyä ja molempien kuljettajien epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Molempien kuljettajien ajokortit päätyivät poliisin haltuun, kertoo komisario Asko Sartanen tiedotteessa

Pelkästään viikonlopun aikana kuuden kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen nopeuksien vaihdellessa satasen rajoituksella 160–181 km/h. Vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan epäillään neljää kuljettajaa.

– Poliisin haaviin jäi myös poikkeuksellisen paljon kortittomia kuljettajia. Niitä kirjattiin viikon aikana kaikkiaan 14. Rattijuopumuksia, joissa kahdessa tapauksessa mukana oli myös huumausaineen käyttörikos, kirjattiin kuusi, Sartanen jatkaa.

Poliisin viikko oli myös valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen ja piti sisällään yhteensä 2251 erilaista poliisitehtävää. Nousua edelliseen viikkoon oli 96 tehtävää. Tehtävämäärien pienet muutokset molempiin suuntiin ovat normaalia vaihtelua vuodenajasta riippuen. Poliisin yleensä tammi- ja helmikuussa tehtävämäärät ovat tällä tasolla, ja maaliskuusta lähtien tehtävien määrä lähtee taas tasaisesti nousemaan.

– Kotihälytystehtäviä on edelleen paljon, ja koko viikon aikana niitä hoidettiin 166. Kotihälytystehtävät painottuivat viikonloppuun, jonka aikana poliisi hoiti niitä vajaa 80. Koko viikonlopun tehtävämäärä oli yli 600 tehtävää, kertoo komisario Jarmo Ojala tiedotteessa.

– Talven tulo etelään ja haastava ajokeli aiheuttivat sen, että liikenneonnettomuuksista tai muita liikenteestä aiheutuvia tehtäviä oli poliisipartioilla koko viikon aikana huimat 473, Ojala jatkaa.

Koronan vaikutukset näkyvät poliisin mukaan selvästi tehtävissä, muun muassa siinä, että erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut keväästä 2020 lähtien.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyt ovat voimassa olevien rajoituksien vuoksi pääsääntöisesti laskeneet. Poikkeuksena oli viime viikko, jolloin pahoinpitelyiden määrä yleisillä paikoilla nousi selvästi verrattuna edellisiin viikkoihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut