Vuoden Yes-kummi on valittu – tunnustuksen sai mäntsäläläinen kauppias

Vuoden Yes-kummi on kauppias Suvi Pirkola Mäntsälästä. Kati Liikanen

Yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto Yes palkitsee vuosittain yrittäjän tai työelämän asiantuntijan, joka on tehnyt ansiokasta yhteistyötä oppilaitosten kanssa.

Tänä vuonna vuoden Yes-kummi -tunnustuksen sai Suvi Pirkola, joka osallistunut yrittäjyyskasvatustyöhön heti aloitettuaan kauppiaana K-market Kaunismäellä Mäntsälässä keväällä 2016.

– Suvi on ollut aktiivisesti mukana paikallisen Kyky-yrittäjyyskasvatustyöryhmän toiminnassa. Olemme yhdessä ideoineet tapoja opettaa nuorille yrittäjyyttä ja pohtineet helposti lähestyttäviä sekä tarkoituksenmukaisia yrittäjyyskasvatuksen tapoja, Yes Keski-Uusimaan aluepäällikkö Leena Rättyä kertoo.

Pirkolan mielestä kummitoiminnassa olennaista on aito halu osallistua yrittäjyyskasvatustyöhön. Hän pitää tärkeänä, että viestiä yrittäjyyskasvatuksen merkityksestä viedään eteenpäin myös kuntatasolla.

Pirkolan johdolla nuoret ovat päässeet harjoittelemaan yrittäjyyden eri muotoja muun muassa myymällä itse valmistamiaan tuotteita. Esimerkiksi Riihenmäen koulun yrittäjyysluokkalaiset suunnittelivat marjasipsejä, joita myivät Kaunismäen K-marketissa. Oppilaat ovat myös tehneet kaupalle mainosvideoita, jotka ovat nähtävissä kaupan Facebook-sivulla.

– Onnistumisen kokemukset nostavat nuorten itsetuntoa, Pirkola sanoo.

Mukana jo yli 400 yrittäjää.

Yes-kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia. Vapaaehtoispohjalta toimivat kummit tuovat kouluille tietoa yrittäjyydestä ja työelämästä sekä toimivat esikuvina lapsille ja nuorille niin työn tekijöinä kuin oman alansa ammattilaisinakin.

Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työntekijöihin sekä saavat roolimalleja työelämään.

Kummit ovat yksi keino muuttaa koulua työelämälähtöisemmäksi ja verkottaa opetusta yhteiskuntaan. Tänä vuonna Yes-kummiportaaliin on rekisteröitynyt jo yli 400 yrittäjää ja työelämän vapaaehtoista.

Yes-verkosto kannustaa koulujen edustajia tutustumaan kummeihin ja osallistumaan yhteistyöhön. Keski-Uudellamaalla Yes-kummina toimii Suvi Pikola. Sekä hänelle että muille kummeille voi lähettää yhteistyöpyyntöjä osoitteessa yeskummit.fi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut