Kerava avaa alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa – Rontu: Husin suosituksesta ryhmien koko rajataan 10 henkilöön

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu. Sauvo Jylhä

Tanja-Elina Niemi

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan avata tietyin rajoituksin myös Keravalla, päätti kaupungin valmiusryhmä torstaina iltapäivällä.

Kaupungin tiedotteen mukaan alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa voidaan mahdollistaa 1.2. alkaen rajatusti ja erityisiä järjestelyjä noudattaen. Se tarkoittaa, että kaupungin tilat voidaan avata alle 20-vuotiaiden vakiintuneelle harrastustoiminnalle, mutta harrastusryhmien koko rajataan 10 henkilöön.

Kilpailuja, esityksiä tai tapahtumia ei voida järjestää, mutta muuten harrastustoimintaa voidaan järjestää turvallisuusohjeita noudattaen.

Nuorisotilat ovat edelleen auki ja tiloilla noudatetaan tarkkoja hygieniaohjeistuksia sekä maskisuositusta.

Muilta osin Keravan kaupungin linjaamat suositukset ja rajoitustoimenpiteet ovat edelleen voimassa. Esimerkiksi uimahalli pysyy suljettuna.

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu kertoo, että pääkaupunkiseudun isojen kuntien päätös avata alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa vaikutti Keravankin ratkaisuun.

– Mutta halusimme kuunnella vielä Husin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin) kannan, siksi meillä on tämä rajattu nyt kymmeneen henkeen.

Rontu lisää, että Keravalla he ovat olleet ehdottomasti samaa mieltä kuin pääkaupunkiseudun päättäjätkin, että lasten ja nuorten mielenterveyttä pitää tukea ja ehkäistä syrjäytymisvaaraa, jota koronapandemian pelätään aiheuttavan.

– Hei eivät saa olla maksajina tässä, sanoo Rontu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut