Tuusulan asuntomessujen yleisösuosikki selvillä – ensi kertaa oppilastyö voitti parhaan talon tittelin

Keuda-talo voitti messutaloäänestyksen. Myös kodikas sisustus valloitti yleisön. Amanda Lehtola

Tanja-Elina Niemi

Tuusulan asuntomessut päättyivät elokuun lopussa, mutta nyt on vielä juhlittu yleisöäänestyksen tuloksia. Kaikkiaan 34 messutalon joukosta parhaaksi messutaloksi yleisö äänesti Talo Keudan, joka oli kohde numero 17.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun oppilastyö voittaa äänestyksen.

Voittoa pidetään poikkeuksellisena senkin vuoksi, että yleisön suosikiksi on aiemmin päässyt usein suurin ja kallein kohde eikä Keudan talo ole kumpaakaan.

Talon on suunnitellut viime syksynä Keudasta eläkkeelle jäänyt rakennusarkkitehti Esa Pyökäri.

Kaksiosaisen talon esikuva on Pyökärin itselleen aiemmin toteuttama talo, jonka erillinen sivurakennus on ollut ahkerasti omassa ja vieraiden käytössä. Sivurakennus sopii hyvin etätyöaikaan ja mahdollistaa henkisen maiseman vaihdoksen. Sisäpihasta tulee myös näin yksityisempi.

Messutalon rakentumiseen osallistui yli 60 opiskelijaa sekä lukuisia opettajia ja ammattiohjaajia Keudasta. Mukana taloprojektissa oli muun muassa rakennusalan, sisustusalan, sähköalan, talotekniikan, viheralan ja floristiikan opiskelijoita.

Välillisesti monia opiskelijoita oli mukana projektissa omista toimipisteistään käsin, kertoo Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän johtaja Hannu Laurila Keudan tiedotteessa.

Itse asuntomessutalojen rakentuminen oli jaettu pääsääntöisesti Keudan eri toimipisteiden kesken rakennettavaksi. Nurmijärven talonrakentajat vastasivat autokatoksen toteutuksesta, Mäntsälän talonrakentajat toteuttivat sivuasunnon ja Järvenpään talonrakentajat hoitivat päätalon rakentamisen.

-Näin saatiin aikaan moniammatillista opetusta ja ohjausta sekä varmistettiin, että työmaalla oli tarvittava määrä opettajia ja ammattiohjaajia tukemassa opiskelijoita.

Toiseksi paras messutalo yleisön mielestä oli Finnlogin Hetena.

Talo Keuda sai eniten yleisöääniä myös parhaasta sisustuksesta. Sisustusta pidettiin kodikkaana, kauniina, persoonallisena, toimivana, erilaisena ja käytännöllisenä.

Parhaaksi pihaksi yleisö äänesti Viherteema Oy:n suunnitteleman Finnlogin Hetenan (kohde 38). Toisen sijan sai Talo Keuda.

Äänestysten tulokset:

Paras Talo: 1.Talo Keuda (Keuda/Esa Pyökäri), 2. Finnlog Hetena (Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy / Mikki Ristola).

Paras sisustus: 1. Talo Keuda (Keuda/Katariina Leppilampi), 2. Jämerä Salmiakki (talon omistajaperhe Anna ja John Hart).

Paras piha: 1. Finnlog Hetena (Viherteema Oy / Henna Väisänen), 2. Talo Keuda (pihasuunnittelija Aija Holm).

Paras virtuaalikierros: 1. Jämerä Salmiakki, 2. Finnlog Hetena.

Äänestys oli osa messututkimusta, johon vastasi 6096 kävijää.

Palkitut julkistettiin messujen virtuaaligaalassa Tuusulan Krapihovilla torstai-iltana.

Päivitetty 28.1. klo 20.10: tekstissä kerrottu lisätietoa Keudan rakennusprojektista.

Päivitetty 8.2. klo 11.30: toiseksi paras talo oli Finnlogin Hetena, ei Jämerän Salmiakki. Virhe oli asuntomessujen tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut