Järvenpää kutsunut seurat lauantaiksi Teamsiin – nuorten harrastuksia avataan, mutta tautitilannetta seurataan tarkasti

Järvenpään kaupunki avaa sisäliikuntatilojaan 1.2. alkaen Keusoten uusien linjausten mukaisesti, kerrotaan kaupungin perjantai-iltapäivän tiedotteessa.

Järvenpään tartuntaluvut ovat viime päivinä olleet muita Keusote-kuntia korkeammat, joten kaupunki pyytää varautumaan siihen, että päätöksiä ja ohjeistuksia saatetaan muuttaa pikaisella aikataululla, jos tartuntatilanne sitä edellyttää.

Kaupungin sisäliikuntatiloja käyttävät seurat on kutsuttu lauantaiksi 30.1. Teamsiin keskustelutilaisuuteen, jossa ovat mukana Järvenpään kaupunginjohtaja ja Keusoten tartuntatautilääkäri.

Järvenpäästä kerrotaan, että alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten pienryhmäharjoittelu mahdollistetaan sisätiloissa enintään 10 lapsen tai nuoren ryhmissä. Harjoittelussa tulee noudattaa turvaetäisyyksiä, eli vähintään 2 metriä, sekä muita THL:n turvaohjeistuksia.

Järvenpään uimahalli avataan alle 20-vuotiaiden pienryhmäharjoittelulle aikaisintaan torstaina 4.2., mutta koululaisten uimakouluja ei helmikuun aikana järjestetä.

Myös Järvenpään Opisto ja Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto aloittavat alle 20-vuotiaiden lähiopetuksen pienryhmissä turvallisuusmääräyksiä noudattaen. Osallistujien huoltajia on informoitu järjestelyistä erikseen. Nuorisopalvelut järjestää kohdennettua pienryhmätoimintaa Temalilla turvallisuusmääräyksiä noudattaen. Perhetoimintaa ei aloiteta sisätiloissa Joutsikissa tai MLL:n Keltasirkussa helmikuussa.

Tuusulan kunta tiedotti perjantaina, että se menee täysin Keusoten suositusten mukaan 1.2. alkaen. Sen mukaan esimerkiksi sisähallit mukaan lukien uima- ja jäähallit voidaan avata alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaan yksilö- ja pienryhmäharjoittelua varten. Koululiikuntaryhmät voivat käyttää vastaavia liikuntatiloja.

Keusote linjasi perjantaina, että alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa avataan rajoitetusti. Edelleen kuitenkin suositaan ulkona tapahtuvaa harrastamista ja yksilöharjoittelua.

Keravakin on päättänyt avata lasten ja nuorten harrastustoimintaa kuultuaan Husin kantaa. Uimahalli kuitenkin pysyy kiinni, kertoi kaupunginjohtaja Kirsi Rontu tällä viikolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut