Kontissa reagoinut vetyperoksidi aiheutti vaarallisen aineen tehtävän Tuusulassa – "Tällä hetkellä aine höyryää itsekseen"

Kuvituskuva. Arkisto/ Jussi Vehkasalo

Aki Hast

Kuution vetoisessa kontissa reagoimaan alkanut vetyperoksidi aiheutti vaarallisen aineen torjuntatehtävän Konetielle Tuusulan Hyrylään sunnuntai-iltana.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ari Koivu kertoo, että aine oli alkanut höyryämään, jonka seurauksena kontti kuumeni ja pullistui.

Pelastuslaitos siirsi kontin varastohallista piha-alueelle ja poisti kontista korkin.

– Tällä hetkellä aine höyryää itsekseen. Aine ei ole ympäristölle vaarallista. Kohteen edustaja jää vartioimaan ja he siirtävät ajan kanssa sen toiseen säiliöön, Koivu kertoi puoli yhdentoista aikaan illalla.

Pelastuslaitos jäähdytti konttia kylmällä vedellä ja ilmalla. Aine oli alkanut reagoimaan epäpuhtauksien takia, Koivu kertoo.

Henkilövahingoilta vältyttiin. Hälytys Konetielle tuli ensin automaattihälytyksenä, jonka jälkeen se muuttui rakennuspaloksi henkilökunnan luultua höyryä savuksi ja lopulta vaarallisen aineen onnettomuudeksi, Koivu kertoo.

Vetyperoksidia käytetään muun muassa tekstiilien valkaisuun ja desinfiointiaineena.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut