Poliisi edistynyt Keravan syksyisten tulipalojen tutkinnassa – tekijöiksi arvellaan noin 15-vuotiaita poikia: "Useampaa tullaan vielä kuulemaan"

Keravalla oli useita tulipaloja lyhyen ajan sisään syksyllä. Entisen S-marketin kiinteistön vieressä olevassa parkkihallissa syttyi tulipalo marraskuussa. Arkistokuva. Oskari Lehto

Oskari Lehto

Itä-Uudenmaan poliisi on edistynyt Keravalla viime vuonna tapahtuneiden tulipalojen selvittämisessä. Keravalla on syttynyt viime kesäkuun jälkeen kaikkiaan parisenkymmentä tulipaloa. Paloja syttyi tiheään tahtiin varsinkin lokakuun lopun jälkeen, jolloin kuukauden aikana oli kymmenkunta paloa.

Tulipaloja syttyi muun muassa useissa autiotaloissa, Keskuskoululla, Anttilan talon parkkihallissa sekä entisen S-marketin tiloissa Kauppakaarella. Aivan viime aikoina Keravalla ei ole enää syttynyt uusia tulipaloja.

Rikoskomisario Jere Pääkkösen mukaan poliisi on saanut tulipaloista hyödyllisiä vihjeitä, joita on tarkistettu. Tutkinnan avuksi on saatu myös teknistä näyttöä, jota Pääkkönen ei halua tässä vaiheessa tarkemmin yksilöidä.

– Hyvin todennäköisesti suurin osa tulipaloista on noin 15-vuotiaiden poikien tekosia. Useampaa poikaa on kuultu ja tullaan vielä kuulemaan.

Yhtään varsinaista tekijää ei kuitenkaan ole vielä poliisin tiedossa.

– Pojat ovat kiistäneet kuulusteluissa syyllisyytensä tulipaloihin.

Kaikki syksyn palot Keravalla ovat yhä tutkinnassa ja niitä tutkitaan yhtenä isona kokonaisuutena. Jos tekijän tai tekijöiden syyllisyys saadaan selvitettyä, he ovat korvausvastuussa aiheuttamistaan vahingoista.

Tulipalojen loppumisen syyksi Jere Pääkkönen epäilee nuorisoporukoiden mielenkiinnon kohdistumista muihin aktiviteetteihin sekä viilentynyttä säätä.

– Myös sillä lienee oma vaikutuksensa, että poliisi on pyrkinyt aktiivisesti selvittämään tapauksia ja puhuttanut Keravan nuorisoa.

– Mikäli tulipaloja vielä jatkossa ilmenee, vihjeitä saa ja kannattaa ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut