Tuusulassa Roinilan päiväkodissa joukkoaltistuminen koronavirukselle – muuntoviruksen todennäköisyys on 50 prosenttia

Roinilan päiväkoti. Arkistokuva. Tuusulan Kunta

Tuusulassa Roinilan päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 29.1.

Altistuneita ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin ja altistuneeseen henkilökuntaan.

Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Altistuneita on yhteensä alle 20 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 prosenttia.

Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia. Aiemmin päiväkodissa karanteeniin asetetut henkilöt ohjataan toiseen koronatestiin ennen karanteenin loppumista.

Keusotesta muistutetaan, että mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena.

Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löytyy Keusoten verkkosivuilta.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon täältä. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, kello 8–20.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut